Nieuwe acteur ‘De Buurtpolitie’ zorgt op eerste draaidag al voor pittige discussie op de set

Foto: Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Nieuwe acteur ‘De Buurtpolitie’ zorgt op eerste draaidag al voor pittige discussie op de set

Print

Souliman De Croock maakt komend seizoen zijn intrede als vaste waarde bij ‘De Buurtpolitie’, maar tijdens zijn eerste draaidag voor de nieuwe aflevering volgde er al meteen een pittige discussie met één van de andere spelers. Dat schrijft Dag Allemaal.

Geen compleet nieuw gezicht. De fans van ‘De Buurtpolitie’ kennen Souliman De Croock als Aziz de documentairemaker. Het personage kwam al meermaals onzacht met de leden van het korps in aanraking, maar heeft in de verhaallijn besloten zijn leven te beteren. Hij volgde een opleiding tot politie-inspecteur en start in het achtste seizoen als stagiair bij inspecteur Obi (gespeeld door Johan Kalifa Bals).

“Het kans al eens botsen”

De acteur in kwestie, Souliman De Croock, krijgt nu dus een promotie: van sporadische bijrol naar een vaste waarde in de hoofdcast. Maar al tijdens de eerste opnames van de nieuwe reeks liep het mis. “Ik ben nogal direct. Als iets me niet zint, dan zeg ik dat onmiddellijk. En dan kan het al eens botsen, zoals toen”, zo vertelt De Croock aan Dag Allemaal.

Meteen kreeg de man het immers aan de stok met zijn tegenspeler Kalifa, die tijdens de audities enkele seizoenen eerder voor Soulimans neus de rol van inspecteur Obi wist weg te kapen. De confrontatie kwam er tijdens hun eerste scène samen. “Op een gegeven moment begon hij mijn lijnen tekst te zeggen”, aldus De Croock, die dat niet zomaar liet gebeuren. “Als iets je niet aanstaat, moet je op je strepen staan, vind ik. Door even duidelijk te zijn, blijft er ook niks op je lever liggen.” De acteur legde de opnames stil om het uit te praten met zijn collega. “Dat incident is al lang vergeven en vergeten, dus.”

De Croock ziet zijn toekomst als acteur rooskleurig in. “Jan Decleir zegt dat ik een hele grote ga worden.”

.

Nu in het nieuws