Vrijgesproken van miljoenendiefstal

Man van Belle Perez niet schuldig aan miljoenendiefstal

Print

Belle Perez en Wouter van der Horst tijdens hun huwelijksdag. Foto: foto Joren De Weerdt

Er hingen zware straffen boven het hoofd van Wouter van der Horst (34), de echtgenoot van Belle Perez (41). Nu kan het koppel echter opgelucht ademhalen, want de man is volgens de rechters onschuldig in een zaak over een miljoenendiefstal. “Dit doet deugd”, reageert Belle in Dag Allemaal en Story.

Belle Perez was begin 2016 volop haar trouwdag aan het plannen, toen de politie plots voor haar deur stond. Haar verloofde Wouter, een juwelenhandelaar, kwam in heel nauwe schoentjes te staan en werd meegenomen voor ondervragingen.

De speurders dachten dat de man van de Limburgse betrokken was bij een miljoenendiefstal in Nederland. Inbreker Marcel J. zou daar juwelen gestolen hebben van een steenrijke Nederlandse familie, waarna Wouter zou zijn ingeschakeld om de diamanten te vervangen door waardeloze edelstenen.

“Onschuldig”

Maar Wouter ontkende alles. “Die replica’s zijn te goeder trouw gemaakt”, zou hij steeds volhouden voor de rechter. Ook zijn vrouw Belle Perez stond altijd aan zijn zijde. Terwijl het onderzoek nog liep, trouwden de twee en kregen ze een zoontje Ellía.

“Ik heb altijd honderd procent in zijn onschuld geloofd”, vertelt ze tegen Dag Allemaal. Toch is ze enorm opgelucht nu ook de rechter haar mening deelt. “Er valt een grote last van onze schouders. Het doet deugd om het nu zwart op wit te zien”, zegt de zangeres tegen Story.

.

Nu in het nieuws