© Dirk Vertommen

Broers Marien nemen bekende Frituur Korenmarkt over

De broers Tim (43) en Roel Marien (41) zijn de nieuwe eigenaars van de bekende Frituur Korenmarkt in Mechelen. In deze week van Maanrock draaien ze proef. Met de hulp van hun ervaren voorgangers Guido Van Goolen en Ingrid Meynaerts.

Sven Van Haezendonck

De broers, geboren en getogen Mechelaars, waren lange tijd actief in de restauratie van oldtimers. "In onze jeugdjaren hebben wij allebei ook veel in de horeca gewerkt. Acht jaar geleden hadden wij Guido en Ingrid al eens voorgesteld om hun frituur over te nemen", zegt Roel.

Toen de twee veertigers te horen kregen dat de uitbaters er nu wel mee wilden stoppen, lieten ze er geen gras over groeien. "Het was rap gebakken. In vijf minuten tijd hadden we een akkoord. Het feit dat de frituur van Guido en Ingrid kraaknet is, dat ze lieve mensen zijn en ze lekkere, krokante frietjes bakken, heeft ons overtuigd", vertelt Tim.

Vanaf 1 september zijn de twee broers officieel eigenaar van de zaak, maar de komende dagen leren Guido en Ingrid hen wel al de kneepjes van het vak.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio