Antwerpse politie blikt al vooruit op start schooljaar: "Wees een maat op straat"

Foto: rr

Antwerpse politie blikt al vooruit op start schooljaar: "Wees een maat op straat"

Print
Antwerpen - De politie van Antwerpen lanceert haar 'weer-naar-school'-campagne. "Let extra op wanneer je straks kinderen op weg naar de schoolpoort tegenkomt: wees een maat op straat", vraagt de politie. "En ga je te voet op pad, help dan kinderen met oversteken." Bij de campagne horen nieuwe affiches.

Het is ondertussen een jaarlijkse traditie in aanloop naar het nieuwe schooljaar, de verkeersveiligheidscampagne van Lokale Politie Antwerpen en Stad Antwerpen. 1 september gaan kinderen terug naar school om veel bij te leren. Maar ook in het verkeer moeten ze nog veel leren. Daarom vraagt de verkeerspolitie samen met de Antwerpse kinderen om extra op te letten wanneer je straks kinderen op weg naar school tegenkomt. 

Hoewel er vaak drukte en chaos heersen aan de schoolpoort vinden daar minder ongevallen plaats. De snelheid ligt er laag, er is begeleiding om over te steken en iedereen weet dat je in een schoolomgeving extra aandachtig moet zijn. De meeste ongevallen met schoolgaande kinderen gebeuren op weg naar school. Kinderen zijn daar vaak op zichzelf en andere weggebruikers aangewezen. 

"Kom je kinderen tegen op straat, let dan altijd extra op", vraagt de politie. "Ze doen soms onvoorspelbare manoeuvres met hun fiets of steken over zonder goed te kijken." Verplaats je je met de auto, moto of fiets wees dan hoffelijk en laat kinderen veilig oversteken, minder je snelheid en houd afstand als je hen voorbijsteekt. "En ga je te voet op pad? Help kinderen dan met oversteken. Een vriendelijk gebaar wordt bovendien vaak met een lach en een zwaaiend handje beloond." 

Lees hier de tips voor kinderen, ouders en weggebruikers

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio