België-Cyprus dan toch in het Koning Boudewijnstadion

Foto: TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

België-Cyprus dan toch in het Koning Boudewijnstadion

Print

De WK-kwalificatiematch van onze Rode Duivels tegen Cyprus op 10 oktober zal toch plaatsvinden in het Koning Boudewijnstadion. Dat heeft de Belgische voetbalbond bekendgemaakt. Een pak van het hart voor de Belgische voetbalbond, die een maand geleden nog met een probleem leek te zitten toen de stad Brussel liet weten dat het stadion niet vrijgegeven zou kunnen worden.

Begin juli leek de voetbalbond met een probleem te zitten toen bleek dat de stad Brussel hen geen toestemming zou geven het Koning Boudewijnstadion te gebruiken als locatie voor de WK-kwalificatiematch van de Rode Duivels tegen Cyprus op 10 oktober. De stad had werkzaamheden gepland aan de site en kon om die reden het stadion niet vrijgeven.

Maandagmiddag raakte echter bekend dat de partij toch zal kunnen doorgaan in de thuishaven van de Rode Duivels. “De NMBS garandeert dat de beveiliging van de tweede omheining rond het stadion verzekerd zal zijn tijdens de werken m.b.t. de verlenging van tram 9”, klinkt het in een persbericht.

Info over ticketverkoop volgt snel

“Dit is uitstekend nieuws, zeker voor de supporters van de Rode Duivels. Ik dank de verschillende bevoegde instanties voor de geleverde inspanningen”, aldus secretaris-generaal Koen De Brabander van de voetbalbond.

De voetbalbond laat weten dat informatie over ticketverkoop voor de wedstrijd snel zal volgen.

MEER VOETBALNIEUWS