Pas bevallen mama (26) sterft gruwelijke dood in lift van moederhuis

Foto: Facebook, Google Maps

Pas bevallen mama (26) sterft gruwelijke dood in lift van moederhuis

Print

Een 26-jarige vrouw die in de Spaanse stad Sevilla net bevallen was van een gezonde baby, is zondag om het leven gekomen bij een gruwelijk ongeval met een lift.

Rocío Cortés Núñez (26) was nog maar pas bevallen in het Spaanse Virgen de Valme ziekenhuis, toen ze omkwam in een verschrikkelijk ongeluk. De vrouw was net op de tweede verdieping ontwaakt na een keizersnede en zou op een brancard met de lift naar haar kamer op de derde verdieping gebracht worden.

Op een moment waarop de brancard waarop ze vervoerd werd nog niet helemaal ingeladen was, sloeg het noodlot toe. De lift trad door een technisch defect te vroeg in werking, waardoor de liftkooi naar boven bewoog en het lichaam van de vrouw letterlijk in tweeën werd getrokken.

Politie en brandweer haastten zich naar de plaats van het ongeluk, maar konden de vrouw niet meer redden. “Het is niet te geloven. We kunnen het nog altijd niet vatten”, aldus de schoonbroer van het slachtoffer. “Hier moet iets gebeuren. Dit kan niet ongestraft blijven.”

Het incident speelde zich zondagnamiddag af rond 14.30. De vrouw had op het moment van de feiten haar pasgeboren baby bij zich, maar die is ongedeerd. Er is een onderzoek geopend naar de oorzaak van de panne en naar wie ervoor verantwoordelijk is.

MEEST RECENT