Organisatie weigert minuut stilte voor slachtoffers Barcelona. Uit protest doet Spaanse zwemmer dan maar dit

Een Spaanse zwemmer die in de Hongaarse hoofdstad Boedapest klaar stond om aan een zwemwedstrijd deel te nemen, heeft een pakkend gebaar gesteld om de slachtoffers van de aanslag in Barcelona te eren. De man had een minuut stilte gevraagd, maar die werd geweigerd door de organisatie.

ehu

Fernando Álvarez zou in Boedapest zijn club Cadiz Swimming Club vertegenwoordigen op de 200 meter borstslag. Hij had de organisatie gevraagd om vooraf een minuut stilte te houden om de slachtoffers van de aanslagen in Barcelona en Cambrils te eren, maar het verzoek van de Spanjaard viel in dovemansoren. De organisatie wilde niet dat de geplande wedstrijd vertraging opliep.

Álvarez nam daarop een moedige beslissing. Toen het startsein weerklonk, bleef hij als enige zwemmer stokstijf op de zwembadrand staan. De beelden, waarop te zien is hoe hij blijft stilstaan terwijl de andere zwemmers in actie schieten, gaan de wereld rond. “Het was een dag die ons allemaal geraakt heeft”, vertelt hij aan El Español. “Ik ben even later gewoon weg gewandeld. Het maakte mij niet uit, op dat moment voelde het alsof ik al het goud van de wereld had gewonnen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Barcelona werd donderdag opgeschrikt door een terreurdaad. Een bestelwagen reed op de Ramblas in op tientallen toeristen en ook in de badplaats Cambrils vond een aanslag plaats. Daarbij vielen in totaal veertien doden, onder wie ook een Vlaamse vrouw. Terreurorganisatie IS heeft de aanslag opgeëist.

MEER OVER Aanslag Barcelona