IN BEELD. Guido Belcanto neemt videoclip op onder Wortelse kerktoren

Print
Lille / Hoogstraten -

Aan de kerk van Wortel (Hoogstraten) werden zaterdagavond videobeelden ingeblikt. De opnames horen bij de muziekclip van het nieuwe nummer van Guido Belcanto. De locatie is niet toevallig: de zanger woonde de eerste zes jaar van zijn leven naast de kerk.

Liefde en Devotie wordt het 14de album van Guido Belcanto (64). Voor de eerste single coverde hij samen met Naomi Sijmons, bekend als Reena Riot, het nummer Johnny vergeet me niet van de Nederlandse zanger John Spencer. “Het is oorspronkelijk een Engelstalig nummer”, vertelt Guido ­Belcanto. “Ik ben voor mijn lied gewoon bij de versie van Spencer gebleven. Het gaat over een overleden vrouw die af en toe komt spoken bij de geliefde die ze achterliet. Ik vind het een fantastisch nummer. Voor de vrouwenstem heb ik Naomi gevraagd. Ze is de dochter van Fons Sijmons, die bas speelde bij The Scabs en enkele jaren geleden is overleden. Ik heb haar leren kennen tijdens een Radio 1-sessie met The Scabs waar ik te gast was.”

Geboortehuis

Op de beelden die in Wortel gemaakt zijn, rijdt Guido met een oude Mercedes en verschijnt ­Naomi in de auto. Daarna strompelt de zanger over de begraafplaats naar de kerk. “Het is de eerste keer dat ik hier een videoclip opneem. Mijn geboortehuis staat naast de kerk. Het was een café dat door mijn ouders werd uitgebaat. Vanuit mijn slaapkamerraam keek ik over het kerkhof. De begraafplaats rond de kerk in Wortel heeft iets speciaals, iets unheimlichs. Het was mijn idee om hier opnames te maken. Er is een scenario gemaakt voor een clip in een mysterieuze sfeer. Deze locatie leent zich daar bij valavond perfect toe”, zegt Belcanto.

Heimatroute

Guido Versmissen, zoals op de identiteitskaart van de zanger staat, verhuisde van Wortel naar Turnhout en Antwerpen. Nu is Wechelderzande (Lille) zijn woonplaats. “In Wortel wonen nog enkele familieleden. Ik kom hier nog vaak met de fiets. Het is niet zo ver van waar ik woon. Via Rijkevorsel en Wortel-Kolonie rijd ik dan verder naar Zondereigen (Baarle-Hertog). Dan heb ik een route langs mijn heimat gemaakt. Het is hier anders dan in de stad, maar mijn carrière heb ik te danken aan de 30 jaar dat ik in Antwerpen woonde”, aldus Guido Belcanto.

Liefde en Devotie verschijnt op 29 september. www.guidobelcanto.be

MEEST RECENT