Lotus-wafeltjes uit de rekken gehaald in Frankrijk na sporen van fipronil

Een lot frangipanewafels van Lotus Bakeries duikt op op een geactualiseerde lijst van het Franse ministerie van Landbouw met producten met sporen van fipronil. Dat bevestigt William Du Pré van de directie van het bedrijf aan Belga. Het gaat om “enkele kartonnetjes”, die uit voorzorg uit de Franse rekken werden genomen. Du Pré benadrukt dat de hoeveelheid fipronil zich ver onder de veiligheidsdrempel bevindt, en dat er geen enkel gevaar is voor de volksgezondheid.

De Franse overheid houdt de fipronilcrisis nauwlettend in de gaten en houdt een lijst bij van producten met besmette eieren. De betrokken loten worden uit voorzorg uit de rekken genomen. Daar zijn nu ook referentiecodes van frangipanewafels - zowel de gewone als de miniversie - op verschenen, bericht het Franse persagentschap AFP.

William Du Pré, die binnen de directie van Lotus Bakeries verantwoordelijk is voor de kwaliteit, bevestigt het nieuws. Volgens hem gaat het om frangipanewafels die sinds begin juli geproduceerd werden, en zijn er slechts enkele dozen uit de rekken genomen. Bovendien bevindt het fipronilniveau zich “ver onder de veiligheidsdrempel” en is er “geen enkel gevaar voor de volksgezondheid”, klinkt het.

Het is niet duidelijk of de betrokken frangipanes ook in de Belgische winkelrekken te vinden zijn. “Het gaat om een initiatief van de Franse overheid”, benadrukt Du Pré. In ons land werden tot nu toe enkel eieren uit de winkels gehaald.

MEER OVER fipronilcrisis

Nu in het nieuws