Deze zomer geen kermis in woonkern Elzestraat

Print
Sint-Katelijne-Waver -

De zomerkermis in Elzestraat, die normaal gezien zou plaatsvinden op 26, 27 en 28 augustus, gaat dit jaar niet door. Dat heeft het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver beslist.

De zomerkermis van Elzestraat vindt elk jaar plaats tijdens het laatste weekend van augustus, maar kon de afgelopen jaren op een steeds lagere opkomst van foorkramers rekenen. Zo stonden er vorig jaar nog amper vier kraampjes. “Er hebben nu een aantal vaste foorkramers laten weten dat ze deze editie niet langskomen, waarop anderen beslisten dat het ook voor hen niet de moeite was”, reageert schepen van Feestelijkheden Ronny Slootmans (Samen Anders).

“Daarom gaan we bekijken hoe we de kermis een nieuwe impuls kunnen geven. We willen van de kermis in Elzestraat opnieuw een bruisend en succesvol evenement maken en zullen hier de nodige acties voor ondernemen. Volgend jaar keert de kermis trouwens terug naar het volledig vernieuwd dorpsplein van de woonkern.”

Geen vergadering

De vorige kermis was volgens sommigen een duidelijke voorbode voor de zomereditie. “Toen was er ook erg weinig volk aanwezig. Het bestuur had beloofd dat er dit jaar een vergadering zou komen tussen hen en bijvoorbeeld de lokale Octopus-school en de Heilig Hart-school om nieuwe initiatieven rond het kermisgebeuren te bespreken, maar deze is er spijtig genoeg nooit gekomen”, reageert een inwoner van Elzestraat die het jammer vindt dat de kermis dit jaar niet doorgaat.

Vlaamse kermis

“Zo hadden ze bijvoorbeeld met medewerking van de foorkramers een Vlaamse kermis verdeeld over beide scholen kunnen organiseren, aangezien de kermiskraampjes er de afgelopen jaren redelijk verloren en afgezonderd bijstonden. Nog een leuk mogelijk idee was het gebruikmaken van de twee paardenstallen in de Elzestraat, waardoor in het park bijvoorbeeld begeleide wandelingen georganiseerd konden worden met enkele paarden. De lokale Chiro kon er zelfs een go cart-actie aan koppelen. Ik ben benieuwd naar de geplande acties om de kermis een nieuwe impuls te geven”, klinkt het.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio