© ss

Weg met het orgasme: volgens experten heb je zo de beste seks

Koppels die hun liefdesleven weer nieuw leven willen inblazen, houden zich beter niet bezig met het bereiken van een orgasme. Seksuologen zweren namelijk bij een eeuwenoude techniek waarbij de focus ligt op affectie. Karezza, zoals de methode heet.

nadb

Karezza is afgeleid van het Italiaanse woord carezza, wat strelen betekent. De term werd voor het eerst gebruikt in 1896 door de omstreden feministe Alice Bunker Stockhalm. Zij raadde koppels destijds aan om niet klaar te komen en zo hun huwelijksband te verbeteren. Daarmee bedoelde ze ook dat geliefden het voorspel, orale seks, penetratie, massages en soloseks mochten vergeten.

Veel seksuologen vinden tot op de dag van vandaag dat er veel waarheid schuilt in die theorie. Zo ook de Londense sekstherapeuten Mike Lousada en Louise Mazanti. In hun nieuwe boek ‘Real Sex’ lieten ze optekenen dat karezza de sleutel is tot een beter seksleven en meer intimiteit.

Volgens hen zullen koppels die overstappen op de techniek subtiele aanrakingen beter leren appreciëren. “Als we ons focussen op die aanrakingen, zal ons hele lichaam opgewonden geraken”, klinkt het. “Zo kan je een orgasme krijgen in je hele lichaam dat zo lang kan duren als je zelf wilt. In de plaats van een kort genitaal orgasme.”

Enkele doeltreffende Karezza-tips:

- Kijk elkaar meer in de ogen en glimlach

- Maak tijd voor elkaar als jullie gaan slapen

- Leg je hand bij wijze van troost op het geslachtsdeel van je vriend(in)

- Stem je ademhaling op elkaar af

- Las regelmatig knuffelsessies van een twintigtal minuten in

MEER OVER Seks & Relaties