Schaal Sels begint dit jaar aan nieuw Havenhuis

Print
Antwerpen / Merksem -

De Antwerpse wielerklassieker Schaals Sels vertrekt dit jaar niet op de normale startplek op de ­Bredabaan in Merksem. Het startschot wordt op 27 augustus gegeven aan het Havenhuis.

“Daarmee willen we de Schaals Sels de aandacht geven die ze verdient”, zegt organisator Ben Simons. “Ieder jaar proberen we de Schaal Sels nog meer aanzien te geven en populairder te maken bij publiek en renners. Daarom is het belangrijk om te blijven vernieuwen in het parcours. Dat we op het Zaha Hadidplein kunnen starten nu, moet Antwerpen en de wedstrijd nog meer op de kaart zetten. Van het Havenhuis rijden de renners via de Antwerpse haven naar het poldergebied.”

De aankomst van de wielerwedstrijd is wel nog zoals andere jaren op de Bredabaan ter hoogte van het Bouckenborghpark. Op 27 augustus vindt in Merksem ook de Stroboerenmarkt plaats met rand­animatie. Net als vorig jaar wordt de Bredabaan versierd met strohoeden, boerenzakdoeken, zonnebloemen en een stro­piramide. Merksemse verenigingen, sportclubs, lokale handelaars en marktkramers zetten standjes op.

Nog nieuw dit jaar is dat ook wielertoeristen drie delen van het parcours zelf kunnen rijden. “Deze zondag kunnen wielerfans kiezen tussen drie verschillende afstanden. Eén van de parcoursen gaat door het Antwerps havengebied, één door de polders langs de kasseistroken en onverharde wegen van ­Stabroek en Hoevenen en één parcours langs de polders in ­Nederland.”

MEEST RECENT