De Plakplek van de week: Oude Beurs / Gast

Foto: Mattias Hannes

De Plakplek van de week: Oude Beurs / Gast

Print
Antwerpen -

Elke week stellen we een Antwerpse locatie voor waar het ’s nachts leuk blijven plakken is. Deze week: Oude Beurs / Gast

Wat? Nog tot en met eind september staan de deuren van de Oude Beurs wagenwijd open. Artistiekelingen betrekken al een tijd dit middeleeuwse pand onder de noemer Gast. Bedoeling is om aan te tonen wat er allemaal kan worden aangevangen met prachtige leegstaande gebouwen als dit. Het resultaat is een aaneenschakeling van expo’s, performances, workshops en meer. Onder dat laatste valt ook gezellig aan de toog hangen.

Waar? Hofstraat 15

Deze week? Verschillende performances op vrijdag vanaf 16u, en workshops en een petanquetornooi op zondag.

Waarom de moeite? Caro Marnef, communicatieverantwoordelijke: “Er valt hier voor iedereen wel iets te beleven deze dagen. De Oude Beurs is een mooi historisch monument dat op zich al een bezoekje waard is. Daarnaast ontdek je hier het werk van heel wat creatief talent, maar evengoed kun je gewoon iets komen drinken. Onze bar is altijd open wan- neer er een evenement gaande is. Met leuke activiteiten proberen we ook de buurt te betrekken bij dit project. Zondag kan je gezellig komen petanquen en volgende week starten we met een grote tentoonstelling van alle artiesten die hier de afge­lopen tijd gewerkt hebben.”

DOEN!