Geniet van een filmpje in de Kempense openlucht

Print
Geniet van een filmpje in de Kempense openlucht

Assassin's Creed Foto: GVA

Op zeven verschillende plaatsen in de Kempen dagen organisatoren de weergoden uit door de volgende dagen een filmvertoning in openlucht (en hier en daar overdekt) te plannen. Op het programma staan recente, kwalitatief hoogstaande langspeelfilms voor het brede publiek.

1. Assassin’s Creed

Wat: Assassin's Creed is een actie-avonturenfilm uit 2016, gebaseerd op de gelijknamige serie van computerspellen. De film heeft Michael Fassbender en Marion Cotillard in de hoofdrollen. De film speelt zich in hetzelfde universum af als de computerspellen en is voorzien van een origineel verhaal dat de mythologie van de serie uitbreidt

Praktisch: donderdag 17 augustus bij vallen van duisternis in de pastorijtuin in de Meerlaerstraat 120 in Groot-Vorst (Laakdal) ; bij regenweer vindt de vertoning om 21u plaats in de kerk van Groot-Vorst.

Prijs: gratis

 

2. King of the Belgians

Wat: Nicolas III, Koning der Belgen, is op staatsbezoek in Istanboel wanneer zijn land onverwacht uit elkaar valt. Hij moet meteen terug om zijn koninkrijk te redden. Maar een krachtige zonnestorm verstoort alle telecommunicatie en luchtverkeer. Een ongewone Vlaamse film met Peter Van den Begin in de rol van onze vorst.

Praktisch: donderdag 17 augustus om 21.30u in de tuin van het Sociaal Huis op de Lichtaartseweg 9 in Olen.

Prijs: gratis

 

3. De Kleine Prins

Wat: Het leven van een 9-jarig meisje verloopt, zoals haar moeder het heeft uitgestippeld: de hele zomer zit ze te blokken achter haar bureau. Op een dag zoekt een oude buurman, een piloot, contact met haar. Hij vertelt haar over een magische ontmoeting die hij lang geleden had met een kleine, wijze prins. Een prachtige familiefilm.

Praktisch: vrijdag 18 augustus om 13.30u in VC De Kruierie, Bevrijdingsstraat 1 in Balen

Prijs: 2 euro

 

4. Jackie

Wat: In de film ‘Jackie’ volgen we een korte periode uit het leven van wellicht een van de meest tot de verbeelding sprekende Amerikaanse first ladies uit de geschiedenis: Jacqueline Bouvier, beter bekend als Jackie Kennedy. De film focust op de moord op haar man John, in november 1963, en de nasleep ervan. Natalie Portman is uitmuntend in de hoofdrol.

Praktisch: vrijdag 18 augustus om 22u in De Zwaan, Markt 28 in Mol

Prijs: gratis

 

5. Lion

Wat: De vijfjarige Saroo woont samen met zijn familie in Indië. Wanneer hij op een avond aan boord klimt van een oude trein, wordt hij meer dan duizend kilometer verder meegevoerd tot in Calcutta. Na enkele weken overleven in de ruige straten van de metropool, vindt hij opvang in een weeshuis, tot hij geadopteerd wordt door een Australisch echtpaar.

Praktisch: vrijdag 18 augustus om 20u aan de voet van de Konijnenberg, Konijnenbergpad in Vosselaar

Prijs: gratis

 

6. Pippa

Wat: Pippa en Glenn houden het na vijf jaar huwelijk voor bekeken. Ze willen scheiden, maar raken het niet eens over de verdeling van hun eigendommen. De spanning loopt op, maar het gaat pas echt fout wanneer vrienden en familie zich met de zaak bemoeien. Een Vlaamse komedie rond Nathalie Meskens.

Praktisch: vrijdag 18 augustus om 19.30u op het Molenterrein, Looiweg in Rijkevorsel

Prijs: gratis

 

7. De Grote Vriendelijke Reus

Wat: Na succesvolle edities de vorige jaren organiseert Kamp C op 19 augustus weer een bike-in-movie. Als de avond valt en het duister wordt, verschijnt ‘De GVR – Grote Vriendelijke Reus’ op het grote scherm. Nestel je in de ligstoelen of op de strobalen en laat je meetronen door de Grote Vriendelijke Reus, één van de heerlijke geesteskinderen van Roald Dahl in regie van Spielberg.

Praktisch: zaterdag 19 augustus vanaf 19u in Kamp C, Britselaan 20 in Westerlo

Prijs: 6 euro volwassenen, 3 euro kinderen

WAT TE DOEN IN ANTWERPEN