VIER wil marktleider worden van laatavondslot

Foto: Photo News

VIER wil marktleider worden van laatavondslot

Print
Antwerpen -

De zenders VIER, VIJF en ZES willen dit najaar hun groei van de eerste jaarhelft voortzetten met een reeks nieuwe en vertrouwde programma’s. VIER mikt hoog met een langere reeks van talkshow “Gert Late Night” en na afloop daarvan het vijftiende seizoen van “De Slimste Mens Ter Wereld”, terwijl van vrijdag tot zondag het onlangs gestarte “Sports Late Night” kijkers moet lokken. De zender hoopt op die manier het hele najaar lang marktleider te zijn in het laatavondslot. Het traditionele overwicht van Eén en VTM tijdens primetime blijkt immers moeilijk te doorbreken.

VIER lanceert dit najaar enkele gloednieuwe eigen programma’s. “Bake Off” is een bakwedstrijd gepresenteerd door Wim Opbrouck en in “Camping Karen & James” ontvangen Karen Damen en James Cooke op een camping mensen voor wie het niet evident is om op vakantie te gaan, zoals een groep blinde jongeren. “Project Axel” moet dan weer de opvolger worden van “Terug Naar Eigen Land”, met een eigen kijk op de actualiteit en maatschappelijk gevoelige thema’s. Axel Daeseleire dompelt zich zes maanden lang onder in de wereld van vijf Antwerpse daklozen en geeft hen de kans en de middelen om hun leven weer op de rails te krijgen, een traject met vallen en opstaan waarbij de emoties soms hoog oplopen.

Het vertrouwde “Komen Eten” komt terug vanaf midden oktober. Tot dan wordt het vooravondslot ingevuld door het nieuwe “Huizenjagers”, waarin telkens drie immobiliënmakelaars het tegen elkaar opnemen om de woonst te vinden die het best bij een gezin past. Nog nieuw is “De Kust Is Veilig”, een docureeks over de hulp- en veiligheidsdiensten aan de Belgische kust, waaronder de scheepvaartpolitie en de Sea King-reddingshelikopters. Er komen ook nieuwe seizoenen van “De Recherche” en “De Rechtbank”.

VIER heeft in afwachting van een tweede seizoen van “Callboys” ook plaats voor een nieuwe fictiereeks met “#hetisingewikkeld”, over een scheidend koppel dat nog wil blijven samenwonen voor de kinderen. De hoofdrollen zijn voor An Miller en Ben Segers. Op het vlak van buitenlandse aankopen staan de reboot van “Twin Peaks” en het veelvuldig bekroonde “The Night Manager” - met Hugh Laurie en Tom Hiddleston - in het verschiet.

De grootste kijkcijferkanonnen van VIJF situeren zich met “Temptation Island” en “Astrid” in het voorjaar, maar de zender wil ook dit najaar scoren, met een centrale rol voor Jani Kazaltzis. Die is aan zijn tiende seizoen van “Zo Man Zo Vrouw” toe en dat wordt gevierd met de deelname van enkele nog te onthullen bekende koppels. Verder verhuist “Criminal Minds” van VIER naar VIJF en wordt zondag voortaan “Medical Sunday” met medische programma’s als “Complex” (met Dorien Leyers), “Don’t tell the doctor” en “Botched”.

ZES blijft dan weer mikken op Amerikaanse reeksen, met de komst van onder meer “DC’s Legends of Tomorrow” en het nieuwe seizoen van “Supergirl”. “The Blacklist” komt over van VIER. ZES haalde tijdens het eerste jaar van zijn bestaan een marktaandeel van 1,7 procent, wat iets meer is dan de vooropgestelde 1 procent.

(belga)

MEEST RECENT