Deze meisjes reizen de wereld rond met hun favoriete films en series als leidraad

Foto: Instagram

Vakantie

Deze meisjes reizen de wereld rond met hun favoriete films en series als leidraad

Print
Je hebt fans en je hebt superfans. In die laatste categorie vallen Tiia Ohman en Satu Walden, twee Finse meisjes die samen de Instagrampagina Fangirl Quest runnen. Daar delen ze foto's van hun reizen, maar die zijn niet alledaags. Ze bezoeken telkens locaties uit hun favoriete series en films en gaan dan creatief met hun tablet aan de slag.

Tiia Ohman en Satu Walden hebben een missie. Ze reizen de wereld rond en verkennen daarbij locaties die variëren van het zonnige Barcelona tot de grauwe Noord-Ierse heuvelachtige landschappen. Ze doen dat telkens met een doel voor ogen, namelijk op exact die plek uit die serie of film een foto maken. Dankzij hun tablet maken ze een soort van screenshot waarbij ze het fictieve karakter in die scène plaatsen.

De twee zijn vooral fan van 'Game of Thrones' en bezochten al twintig locaties uit de reeks, maar ze recreëerden ook beelden uit 'Inception', 'Vicky Christina Barcelona', 'Sense8', 'Doctor Who', 'Peaky Blinders' en 'Captain America'. Ook klassiekers als 'Brokeback Mountain' en 'The Shawshank Redemption' mochten in hun flink aantikkend lijstje niet ontbreken.

"We hopen nog heel wat locaties te ontdekken. Binnenkort staan Spanje, Kroatië, Malta en Marokko op het programma", vertellen ze in een inteview met Mashable. "Gelukkig is het niet zo moeilijk om informatie te vinden over waar opnames werden gemaakt. Toch moeten we soms goed onze ogen openhouden om herkenbare gebouwen, landschappen en bordjes te spotten. Daarbij maken we vaak gebruik van Google Street View en shots vanuit de hoogte." 

 

 

 

 

 

This one's for our new French followers as well: #sceneframing Leonardo DiCaprio & Ellen Page in #Paris ??

Een bericht gedeeld door Fangirl Quest (@fangirlquest) op

 

 

 

 

NIET TE MISSEN