Daarom kleuren de straathonden in India plots felblauw

Print

Nabij de Indiase stad Navi Mumbai zijn de afgelopen weken verscheidene straathonden met een felblauwe vacht gespot. Vermoedelijk is hun opvallende kleur het trieste resultaat van een zwempartij in extreem vervuild water.

In totaal zijn ondertussen al vijf blauwe straathonden gespot. Volgens de inwoners hebben de dieren allemaal een verfrissende duik genomen in een lokale rivier. Toen ze er weer uit kwamen, had hun vacht een opvallende kleur gekregen.

Het is niet duidelijk welke vervuilende chemische producten verantwoordelijk zijn, maar de autoriteiten vermoeden dat bedrijven industriële kleurstof in het water afvoeren. Het water van de Kasadi rivier is zo vervuild dat het voor mensen zelfs verboden is om het te drinken.

“Het was shockerend om te zien dat de witte vacht van de hond plots blauw was”, zegt Arati Chauhan van een lokale dierenorganisatie. “We hebben in totaal al zeker vijf zulke honden gezien. We hebben gevraagd aan de autoriteiten om zo snel mogelijk op te treden tegen de vervuilende industrieën.”

Ook de Maharashtra Pollution Control Board (MPCB) heeft bevestigd dat er opnieuw een klacht is binnengelopen omdat de dieren lijden onder de vervuiling. “Kleurstoffen dumpen in de rivier is uiteraard illegaal”, klinkt het. “Wij zullen stappen nemen tegen de vervuilers die ons milieu verwoesten.”

Nu in het nieuws