Dessel Sport in extremis geplaatst voor beker na strafschoppen

Archiefbeeld: Wim Kustermans. Foto: smb

Dessel Sport in extremis geplaatst voor beker na strafschoppen

Print
Dessel -

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar na een spannende strafschoppenreeks, waarin Dessel de eerste strafschop miste (Tilburgs), kon de thuisploeg het laken naar zich toetrekken. Het werd 6-5 zodat Dessel verder bekert met thuisgoalie Wim Kustermans als man ‘in the picture’. De Essenaar stopte immers twee strafschoppen in deze bloedstollende strafschoppenreeks.

Na amper één minuut wist Elewaut de score al te openen, maar twee minuten later hingen de bordjes al gelijk toen Janssens met een licht afgeweken bal raak trof. De eerste helft verliep overigens erg gelijkopgaand met wisselende kansen, maar Dessel klom toch op voorsprong even voorbij het halfuur langs Verbiest. Na een te vermijden duwfout van Remen hing uitblinker Elewaut de bordjes in evenwicht vanop de stip.

Na rust toonde Dessel iets meer balbezit, maar scoren zat er niet meer in, hoewel er nog kansen waren bij de vleet, maar ze werden telkens de nek omgewrongen door Vansimspen, Janssens en Tilburgs. Maar ook de bezoekers kwamen dicht bij de winning goal, maar kansen werden niet afgewerkt door Waeghe, Luyckx en Elewaut, zodat strafschoppen moesten beslissen. Daarin was Dessel de sterkste.

Dessel was uiteraard blij dat het verder bekert, maar er is duidelijk nog veel werk aan de winkel want van klasseverschil was er geen sprake. Dat was ook de eindconclusie van Dessel-trainer Patrick Witters na afloop. De thuisploeg miste met Vosters, Baeten, Jutten en Breugelmans wel een aantal basisspelers, maar ook de bezoekers moesten afrekenen met een aantal afwezigen.

Doelpunten: 1’ Elewaut 0-1, 3’ Janssens 1-1, 35’ Verbiest 2-1, 39’ Elewaut na strafschop 2-2.

Scheidsrechter: Arno Schepers.

MEER VOETBALNIEUWS