Teuns verliest millimetersprint in Noorwegen

Print

Dylan Teuns (BMC) is er niet in geslaagd om de derde etappe van de Arctic Race of Norway te winnen. Onze landgenoot moest het tijdens een fotofinish nipt afleggen van thuisrijder August Jensen (Team COOP) en loopt zo een tweede etappezege mis. Teuns blijft wel leider in het algemeen klassement.

Acht renners maakten deel uit van de vroege ontsnapping, die pas na zo’n 30 km vorm kreeg. Truls Korsaeth, Bernhard Eisel, Ole Andre Austevoll en onze landgenoot Sébastien Delfosse trokken als eerste kwartet op avontuur. Wat later sloten ook Daniel Diaz, Hugo Hofstetter, Adrien Petit en onze landgenoot Boris Vallée aan.

Teuns controleert

Maximaal reden ze 4:10 bij elkaar, waarna het peloton de ontsnapping controleerde. Aan de voet van de laatste hindernis van de dag werden de laatste vluchters opgeraapt, het sein voor Andreij Grivko om in de aanval te trekken. Hij nam enkele lengtes op een uitgedund peloton, maar onder impuls van eerst een aanval van Rein Taaramae en daarna stevig kopwerk van leider Dylan Teuns werd hij weer gevat op 1,1 km van het eind.

Teuns hield de touwtjes strak in handen en zette zijn sprint bergop van ver aan, op zo’n 500 meter. Hij leek het te gaan halen, maar op het eind kwam thuisrijder Jensen nog sterk opzetten. Er kwam een finishfoto aan te pas om de winnaar aan te duiden en uiteindelijk ging de zege met enkele centimeters naar de Noor, die in de openingsrit al tweede werd na Teuns. Daarmee boekt hij op 25-jarige leeftijd zijn eerste profzege.

De BMC-renner moet morgen nog een laatste obstakel overbruggen als hij de Noorse rittenkoers wil winnen. Dan is er een etappe van 160 kilometer met start en aankomst in Tromsø. Teuns won donderdag al de eerste rit van de Arctic Race, vorige week was hij ook eindwinnaar van de Ronde van Polen.

MEEST RECENT