© Shutterstock

Rocky de papegaai zorgt er eigenhandig voor dat inbreker gevat wordt

Rocky de papegaai heeft een hele zak met extra smakelijke zaden, noten en pitten verdiend. Het huisdier is een echte held, want dankzij hem kon een inbreker gevat worden, die zelfs de zuurstoftank meenam waarmee de bewoonster in leven moest blijven.

mrra

De Litouwse Vitalij Kiseliov was niet aan zijn proefstuk toe, toen hij inbrak bij Peter (72) en Trudy Rowing in het Britse Gillingham. Midden in de nacht wou hij zo veel mogelijk buit maken. Hij griste de laptop weg en nam snel ook een smartphone mee. Toen hij twee zuurstoftanks zag staan, die de zieke Trudy nodig had om te overleven, besloot hij ook die mee te nemen.

Rocky, de vechter

Op het moment dat hij terugkwam om nog vier blikjes bier uit de koelkast te pakken, zag hij Rocky zitten. De grijze roodstaartpapegaai was hem achterdochtig aan het aanstaren, want het huisdier kende de bezoeker niet. De inbreker besefte dat de vogel wel eens wat geld zou kunnen opbrengen, want dat type papegaai kost meer dan 500 euro. Daarom besloot hij om Rocky uit zijn kooi te nemen in de hoop hem ook snel even buit te kunnen maken.

Maar dat was zonder Rocky zelf gerekend. Die had helemaal geen zin om mee te gaan en vertrouwde het zaakje niet. Toen de man het dier vasthad, begon de papegaai dan ook met zijn bek te bijten, te trekken en te krijsen. De inbreker raakte gewond en bloedde hevig, terwijl het dier hem probeerde aan te vallen. Kiseliovs bloed druppelde over het hele huis en Rocky kon ontsnappen met het DNA van de man in zijn bek.

Vier jaar cel

Dat was precies wat de agenten nodig hadden om Kiseliov te arresteren. Een dag na de inbraak werd hij ingerekend. Nu is de man veroordeeld voor vier jaar cel, aangezien hij meer dan zes inbraken in het totaal zou hebben gepleegd.

En Rocky? Die was zelf wel gaan vliegen, omdat de deur openstond. Na een emotionele oproep op Facebook kon het huisdier opnieuw thuis worden gebracht. De held, die al twintig jaar bij zijn baasjes woonde, wordt nu extra in de watten gelegd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER