Dit is het populairste modemerk van het moment

Foto: Instagram

Mode

Dit is het populairste modemerk van het moment

Print
Het hipste modemerk van de planeet? Gucci. Het Italiaanse luxemerk is aan een steile opmars bezig en bijzonder populair op dit moment, maakt een onderzoek van Business of Fashion en modewebsite Lyst bekend.

Volgens de gespecialiseerde website Business of Fashion slaagt Gucci erin zich helemaal in te leven in de wereld van de millennials. Ze spelen ook perfect in op de trends binnen de digitale media. Gucci is dus hét populairste modemerk van het moment en dat vertaalt zich ook in de verkoopscijfers. Gucci zag zijn omzet ten opzichte van vorig jaar met 39,3 % stijgen. 

Tweede in de ranking is Yeezy. Vooral de samenwerking van Kanye West met Adidas zorgde voor een boost van het merk. Balenciaga staat op de derde plek. Business of Fashion verklaart het succes grotendeels door de verschijning van Twin Peaks-ster Kyle Maclachlan op de catwalk. Vetements, Givenchy, Valentino, Y-3, Prada, Nike en Fendi vervolledigen de volledige top tien.

Gucci schrijft dus momenteel een heel mooi succesverhaal. Het merk is niet alleen bijzonder geliefd op de catwalk, ook op Instagram is Gucci bijzonder populair met meer dan 16 miljoen volgers en nog niet zo lang geleden werd ook de eerste interieurcollectie van Gucci gelanceerd. 

 

NIET TE MISSEN