Voormalige Vogue-hoofdredactrice deelt eerlijke selfie in bikini

Foto: PN

Beauty

Voormalige Vogue-hoofdredactrice deelt eerlijke selfie in bikini

Print
De ex-hoofdredactrice van de Britse Vogue Alexandra Shulman (59) is momenteel op vakantie in Italië en heeft een bikinifoto gedeeld. Geen fotoshop of andere trucjes, maar gewoon een eerlijk kiekje van haar lichaam zoals het is. En daarvoor ontvangt ze veel lof.

Alexandra Shulman mag modeblad Vogue dan wel na 25 jaar carrière de rug toegekeerd hebben; ze heeft nog steeds een enorme invloed op modebewuste vrouwen. Dat blijkt uit de enthousiaste reacties die binnenstromen op haar bikinifoto. Daarop draagt Shulman een witte bikinitop met gele en zwarte randen, in combinatie met een blauwe slip. Ze staat met uitgestrekte armen voor de spiegel in haar hotelkamer en maakt een foto van zichzelf. “Ik ben klaar voor de bootocht”, schreef ze erbij.
 

 

Time for the boat trip

Een bericht gedeeld door Alexandra Shulman (@alexandrashulman) op


Lofzang

“Ik hou van je Alex. Dit is briljant”, liet de hoofdredactrice van de Sunday Times Lorraine Candy weten. “Respect! Om te laten zien hoe je stijlvol kunt zijn en tegelijk een echte vrouw bent met rondingen. Inspirerend. Vrouwen moeten elkaar liefhebben en steunen, niet aanvallen”, schreef een fan. “Zo krachtig, zeker gezien de industrie waarin je werkte. We wisten het allemaal al, maar je bent een geweldige vrouw”, laat iemand anders weten.

Slechte timing

Zoals dat tegenwoordig gaat online, kreeg Shulman ook kritiek. Sommige twitteraars storen zich aan de timing van de foto. “Waarom toonde ze de wereld geen ‘moedige foto’s’ toen ze nog de leiding had?”, staat er onder meer. “Ik heb Vogue destijds opgegeven omdat het blad op geen enkel vlak strookte met het leven dat ik leid en de kleren die ik draag. Wanneer zal de modewereld zich eindelijk richten op vrouwen van middelbare leeftijd die de hoop nog niet hebben opgegeven?”

 

NIET TE MISSEN