Reserveren op restaurant? 25 euro, alsjeblief!

Foto: Shutterstock

Food

Reserveren op restaurant? 25 euro, alsjeblief!

Print

Restaurants zijn het beu om dat klanten niet komen, wanneer ze eigenlijk toch tafels gereserveerd hebben. TableFever wil dat tegengaan door als eerst Vlaamse website een online platform te openen waar je een voorschot moet geven voor je kan reserveren. “Voor een brasserie is dat ongeveer 25 euro per couvert, voor een sterrenzaak 100 euro”, zei de zaakvoerder Stef van der Schueren tegen het Laatste Nieuws.

Sommige etablissementen sturen berichtjes om hun klanten te herinneren, anderen bellen even wanneer ze niet komen opdagen. Af en toe stellen eigenaars ook een zwarte lijst op van mensen die reserveren, maar hun plaatsjes niet komen vullen.

Het idee van een voorschot vragen, is niet nieuw. In 2013 bleek uit een rondvraag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) dat een kwart van de restaurants erover nadacht. Intussen zijn er al heel wat restaurants die zo’n voorschot vragen, vooral sterrenzaken, aldus het syndicaat.

NSZ stelde vorig jaar al vast dat een voorschot vragen voor 72 procent van de restaurants een brug te ver is. Hoofdredenen daarvoor: klantonvriendelijk (24 procent), het schrikt klanten af (20 procent) en het zal het aantal reservaties doen dalen (16 procent).

NIET TE MISSEN