Vincenzo Nibali: “Zal in topvorm aan de start van de Vuelta komen”

Foto: BELGAIMAGE

Vincenzo Nibali: “Zal in topvorm aan de start van de Vuelta komen”

Print
Brussel -

Vincenzo Nibali (Bahrein-Merida) zal op 19 augustus in het Franse Nîmes voor de vierde keer in zijn carrière aan de start staan van de Ronde van Spanje. De Italiaanse wielrenner won de Vuelta in 2010 en sprak onder andere over zijn fysieke paraatheid, tien dagen voor de start in een interview op de website van de Spaanse rittenkoers.

“De Haai van Messina” eindigde in zijn voorbereiding op de Vuelta als negende in de Ronde van Polen, die vorige week gewonnen werd door onze landgenoot Dylan Teuns. Nibali liet enkele klasseflitsen zien in het Poolse hooggebergte, maar kon toch niet altijd mee met het tempo van de sterksten. Veel zorgen baart dat de Italiaan echter niet. “Ik ben blij met de antwoorden die ik in Polen gekregen heb en ik stel me geen vragen meer over mijn vorm. Ik kwam net uit een hoogtestage en ik wist dat ik niet super competitief zou zijn. Die negende plaats heeft voor mij bewezen dat ik goed gewerkt heb en dat ik in topvorm aan de start zal staan van de Vuelta.”

De derde van de voorbije Giro maakt deel uit van een lange lijst van favorieten voor de Ronde van Spanje, onder wie ook Chris Froome. Toch ziet Nibali de Tour-winnaar niet als de uitgesproken favoriet. “Het zijn allemaal grote renners en hun aanwezigheid belooft veel spektakel te brengen. Er zijn er die uit de Tour komen en anderen komen net zoals ik uit de Giro, maar iedereen mag het podium of de eindoverwinning ambiëren. Ik denk niet dat er één grote topfavoriet is. Ik denk vooral dat het parkoers voor enkele verrassingen kan zorgen. Zoals altijd zal ik vanaf het begin alles geven en we zullen op 10 september zien wat dat opgebracht zal hebben.”

Op 10 september hoopt Nibali om in Madrid op de hoogste trede van het podium te staan en zich zo te verzekeren van zijn vijfde eindwinst in een grote ronde, na zijn eindzege in de Vuelta van 2010, zijn twee eindoverwinningen in de Giro (2013 en 2016) en zijn triomftocht in de Tour van 2014

MEEST RECENT