Fotograaf bundelt landschappen in kalender

Foto: Patrick Van Dyck

Fotograaf bundelt landschappen in kalender

Print
Boechout - Ruim een jaar fotografeerde amateurfotograaf Dirk Vervoort (33) uit Boechout de mooiste landschappen in Boechout en Vremde. Het resultaat is nu te koop in de vorm van een kalender.

“Mijn beelden moeten vooral rust uitstralen”, vertelt Vervoort, die net de laatste hand heeft gelegd aan zijn kalender. De twaalf beelden die afgedrukt zijn, verraden een grote liefde voor de klassieke kunst van de landschapsfotografie. Voor photoshop is er bij Vervoort geen plaats. “Alles wat je hier ziet, is echt”, zegt hij. “Sommige beelden lijken in Toscane of het zuiden van Frankrijk getrokken. Toch zijn alle foto’s hier in onze gemeente genomen. Ik sta er soms zelf van versteld hoe mooi het hier is.”

Vervoort is een autodidact. Lessen fotografie volgde hij niet. Hij is alvast heel tevreden over het resultaat. “Ik nam tientallen foto’s. Dit zijn de twaalf beste. Daar bestaat geen twijfel over”, zegt hij. “Hoe mooi het Boechoutse landschap ook is, toch borrelt er soms lichte wrevel op. Vele mooie plaatsen zijn privé-eigendom en nog te vaak verknoeien storende elementen het landschap.”

De kalender is te koop via Vervoorts website en kost 15 euro. Hij droomt er ook van om zijn foto’s tentoon te stellen in Boechout.

info: www.dirkvervoortfotografie.weebly.com

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio