Zoon (35) brengt 60-jarige moeder met geweld om het leven

Foto: Tom Palmaers

Zoon (35) brengt 60-jarige moeder met geweld om het leven

Print
Diepenbeek -

Op de Keizel in Diepenbeek is woensdagochtend het lichaam gevonden van een 60-jarige vrouw. De vrouw werd op gewelddadige wijze om het leven gebracht. De straat werd afgesloten en het gerechtelijk labo doet onderzoek in het huis. De 35-jarige zoon van het slachtoffer, geen onbekende bij de politie, werd gearresteerd.

De 35-jarige man stapte rond 6.45 uur het politiekantoor van PZ Limburg Regio Hoofdstad binnen. De man vertoonde sporen van bloed op zijn lichaam, en hij gaf aan dat hij ernstige feiten had gepleegd op zijn moeder. De politie ging naar het huis van de vrouw, en trof daar het 60-jarige slachtoffer levenloos aan. Ze was met geweld om het leven gebracht. Daarop werd de 35-jarige zoon gearresteerd.

De zoon kwam eerder al in aanraking met het gerecht toen hij eind 2015 en begin 2016 tal van kapelletjes in Hasselt en Diepenbeek beschadigde. De man, een Poolse satanist, voelde zich “geprovoceerd door die idioten van christenen”.

Zoon (35) brengt 60-jarige moeder met geweld om het leven
Foto: Tom Palmaers

Toen hij in de rechtbank moest verschijnen deed hij dat in een camouflage-outfit. Hij gaf toen een verwarde indruk en zat eerder al ruim een maand in een instelling voor een psychose.

Nadat hij eerder te kennen gaf niet te willen praten over de zaak, zei hij plots: “De mensen die mij provoceren met hun kapellen moeten ook gestraft worden. Maria die een kind krijgt zonder seks... Grappig. Mijn vader zal deze mensen wel een straf geven. Niet iedereen is vrij mij te intimideren.”

In het proces rondom de vernielde kapelletjes oordeelde de procureur “dat de man niet gek genoeg was voor internering”. Hij vorderde toen 8 maanden cel.

Nu in het nieuws