Eindelijk hulp voor man met clusterhoofdpijn: Turnhoutenaar biedt gratis verhuis aan

Foto: JHS

Eindelijk hulp voor man met clusterhoofdpijn: Turnhoutenaar biedt gratis verhuis aan

Print
Turnhout -

Het einde van de ellenlange lijdensweg van Peter Ketelslegers lijkt eindelijk in zicht. De Limburger die al jaren lijdt aan clusterhoofdpijn kan dan toch verhuizen naar een warmer klimaat, met dank aan een Turnhoutse zaakvoerder van een verhuisfirma. Eerder deze week reageerde Ketelslegers nog erg openlijk over zijn situatie: “Het is of verhuizen of euthanasie.”

De situatie van Ketelslegers werd stilaan onleefbaar. Naast zijn clusterhoofdpijn heeft hij ook hartproblemen gekregen en functioneert zijn zenuwstelsel niet meer goed. Het was duidelijk: ofwel verhuisde hij naar een warmer klimaat, ofwel koos hij voor euthanasie. Maar een verhuis was niet zo simpel: aanvankelijk startte zijn zoektocht in Frankrijk, maar daar bleken de huisprijzen veel te hoog te liggen. Een dokter adviseerde de man daarop in Hongarije rond te kijken, daar liggen de vastgoedprijzen een pak lager. Maar Hongarije ligt ook een stuk verder dan Frankrijk, waardoor de verhuiskosten weer enorm opliepen, iets wat de man eveneens niet kon bekostigen.

Eindelijk hulp voor man met clusterhoofdpijn: Turnhoutenaar biedt gratis verhuis aan
Peter Ketelslegers. Foto: Stefaan Van Hul

Het verhaal greep Mounir Jalam, de Turnhoutse zaakvoerder van verhuisfirma DAC, zo aan dat hij besloot zijn goede hart te tonen. Hij contacteerde Ketelslegers via Facebook en bood hem een gratis verhuis aan. “Ik heb de middelen als zaakvoerder van een verhuisfirma, dan is het maar normaal dat ik de man help. Toen ik het hem aanbood, is Peter meteen beginnen wenen. Veel kon hij niet meer zeggen door de emoties”, aldus Mounir Jalam.

Wellicht zal de verhuis binnenkort gepland worden. “Een exacte datum hebben we nog niet afgesproken, ik wacht nog op een seintje van Peter. Ofwel gebruiken we 1 grote vrachtwagen ofwel 2 verhuiswagens. In totaal zullen er 4 personen meewerken aan de verhuis om alles te demonteren en dergelijke. Hoeveel de kostprijs bedraagt? Ik schat zo’n 5.600 euro, exclusief BTW.”

Peter moet helemaal niets betalen

Peter Ketelslegers stelde daarop voor om de benzinekost voor zijn rekening te nemen, “maar dat wil ik niet. Als ik iets doe, doe ik het meteen goed. Peter moet helemaal niets betalen. Weet je wat me heel gelukkig zou maken? Als hij in Hongarije zijn plekje vindt en wat gelukkiger wordt. Meer moet dat niet zijn”, besluit de zaakvoerder.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio