© Wim Hendrix, rr

Val van balkon Blancefloerlaan: verdachte blijft in cel

Tarik F. (36) blijft nog zeker een maand in de gevangenis. De Marokkaan zit in de cel omdat hij ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de verdachte val van Jhonny Zapata.

sare

Zapata (44) lag een tijd in levensgevaar in het ziekenhuis nadat hij eind juli van zijn balkon aan de Blancefloerlaan gevallen was.

Vorige week werd verdachte Tarik F. opgepakt, hij reed rond in een auto die gestolen was. F., een man met een aanzienlijk strafblad, bleek ook in het bezit van de laptop van Jhonny Zapata. Het tweetal zou elkaar ontmoet hebben in een travestiebar in het Schipperskwartier. Ze trokken samen naar het appartement op Linkeroever. Daar maakte Zapata volgens F. avances waar hij niet van gediend was. Er zouden volgens F. wederzijdse klappen gevallen zijn maar de verdachte ontkent op het balkon te zijn geweest. Slachtoffer Zapata zou op zijn beurt verklaard hebben dat hij plots bewusteloos en gekneveld was. “Er is nog veel onduidelijkheid”, zegt meester Mathias De Daele, F.’s advocaat. “Ik heb dan ook een herverhoor gevraagd en wacht op het sporenonderzoek op het balkon.”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio