Voor het eerst delegatie met hiv-positieve mensen in Antwerp Pride Parade

Foto: WAS

Voor het eerst delegatie met hiv-positieve mensen in Antwerp Pride Parade

Print
Antwerpen -

De Antwerp Pride Parade op zaterdag 12 augustus zal voor het eerst een specifieke delegatie tellen van mensen die met hiv leven. Het gaat om een deel van de delegatie van het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid Sensoa. Onder het motto ‘Haal hiv uit de kast’ wil Sensoa mensen met hiv aanmoedigen om hun positieve hiv-status niet te verstoppen.

Volgens Sensoa is hiv vandaag een chronische aandoening die met medicatie perfect onder controle kan worden gehouden, in die mate zelfs dat mensen met hiv dankzij medicatie niet langer besmettelijk kunnen zijn. Bovendien geeft de Belgische antidiscriminatiewet een goede juridische bescherming tegen discriminatie op diverse levensdomeinen, klinkt het.

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) stelt echter dat nog heel wat hiv-positieve mensen desondanks niet over hun situatie durven praten, uit angst voor afwijzing en discriminatie. “We mogen het in onze maatschappij niet langer toelaten dat mensen iets moeten verzwijgen en mogelijk de kans op hulp of ondersteuning mislopen”, verklaart hij het initiatief van Sensoa.

Sensoa roept alle mensen met hiv op om met hen mee te stappen in de Pride Parade. Ook vrienden, partners, familieleden en al wie solidair is met mensen met hiv zijn welkom.

LEES OOK: Tien jaar Antwerp Pride belooft groots spektakel te worden

Tips om te Doen!