© Stijn Van de Sande

De Spelfanaat verhuist na 15 jaar

De Spelfanaat, een winkel gespecialiseerd in gezelschapsspellen, zit momenteel nog in het centrum van Mechelen maar verhuist eind dit jaar naar de Putsesteenweg. “De ruimte daar is groter en er is ook meer parkeergelegenheid”, klinkt het.

Stijn Van de Sande, Sven Van Haezendonck

Al vijftien jaar is De Spelfanaat gevestigd in de Mechelse Keizerstraat. “Eerst in een pand in het begin van de straat. Later verhuisden we naar het huidige pand op nummer 21”, weet uitbater Luc Baetens. “Maar dat werd eigenlijk te klein en daarom hebben we na lang wikken en wegen besloten te verhuizen van het stadscentrum naar een pand op de Putsesteenweg, waar vroeger Kachels Cloetens gevestigd was.”

“Het was geen makkelijke beslissing om weg te trekken uit het centrum, maar in tegenstelling tot de meeste winkels moeten wij het niet hebben van passanten. De enige reden dat mensen bij ons in de vitrine kijken, is om hun haar goed te leggen”, lacht Baetens. “En aangezien in dit pand de winkelruimte dubbel zo groot is, er nog eens 200 vierkante meter ingericht kan worden als speelzaal en er meer parkeermogelijkheden zijn, vonden we het toch de moeite waard.”

De verhuis zal echter nog niet voor meteen zijn. “Er moeten nog heel wat renovatiewerken gebeuren”, zegt Baetens.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio