Meubelketen vergeet een cijfertje en verkoopt plots bedden voor 24 euro

Foto: Leen Bakker

Interieur

Meubelketen vergeet een cijfertje en verkoopt plots bedden voor 24 euro

Print
De Nederlandse meubelwinkel Leen Bakker, die ook in ons land vestigingen heeft, bood op zijn website een hoogslaper aan voor slechts 24 euro. Een prikje, dachten heel wat mensen en dus waren er in een mum van tijd 3.000 verkocht. Alleen had het bedrijf een rekenfoutje gemaakt en per ongeluk te veel korting aangeboden op het bed dat normaal 319 euro kost.

Een bed waarop plots 90 procent korting wordt gegeven? Te mooi om waar te zijn, bleek dit weekend in Nederland. Bij Leen Bakker hadden ze de hoogslaper per ongeluk verkeerd afgeprijsd op hun website, maar voor ze het goed en wel doorhadden, waren er al 3.000 exemplaren verkocht. De winkel weigert die nu te leveren. 

"We hadden een kortingsactie van 20 procent op alle matrassen en een andere actie met kortingen van 50 procent. Bij de hoogslapers is door een technische fout korting op korting gestapeld", zegt een woordvoerder. Leen Bakker beweert nu niet gebonden te zijn aan die verkoop omdat het niet de intentie had dat aan die prijs te doen.

Om de kopers tegemoet te komen, biedt het hen nu wel een korting van 40 procent aan, maar daar zijn velen onder hen niet mee akkoord. Er is al een jurifisch adviseur aangesteld die een kort geding voorbereidt. "Er was acceptatie van de aankoop, er zijn afspraken gemaakt over levering, daar moet Leen Bakker zich aan houden", klinkt het. 

 

NIET TE MISSEN