© rr, Belga

© Politie

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Van Quickenborne: “Echt goed nieuws, mijn vader is terecht, levend en wel”

De vader van de Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is terecht, levend en wel. Dat maakte Van Quickenborne woensdagnamiddag bekend op Twitter. Zijn vader Georges (71) was sinds dinsdagnamiddag vermist.

JaTi, Belga

De man vertrok dinsdagnamiddag met zijn elektrische fiets en werd nadien niet meer gezien. De zeventiger heeft beginnende alzheimer. Omdat hij verward kan zijn, werden de grote middelen ingezet. De familie deed aangifte van zijn verdwijning. Afgelopen nacht zochten duikers onder meer de Leie en de Gavers af. Woensdagochtend werden ook helikopters ingezet.

Omdat de man met een elektrische fiets met een actieradius van 60 kilometer op pad was, was de luchtsteun noodzakelijk om een grote zoekzone te kunnen scannen. De grote zoekactie leverde resultaat, want Georges Van Quickenborne werd volgens het parket uiteindelijk in Oost-Vlaanderen teruggevonden.

“Echt goed nieuws. Mijn vader is terecht, levend en wel. Dank aan Alain Remue en zijn team, onze veiligheidsdiensten en u allemaal”, klinkt het bij Van Quickenborne.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Vincent Van Quickenborne