Petitie gestart voor veilige Balansstraat na overlijden pizzakoerier

De buren zijn de snelheidsduivels beu. Foto: Kioni Papadopoulos

Petitie gestart voor veilige Balansstraat na overlijden pizzakoerier

Print
Antwerpen 2018 -

Met de dood van een 19-jarige jongeman na een verkeersongeval zijn de bewoners van de Balansstraat en omgeving gestart met een petitie voor meer verkeersveiligheid.

Een jonge pizzakoerier werd op 11 juli aangereden op het kruispunt van de Balansstraat met de De Braekeleerstraat in Antwerpen. De jongeman was levensgevaarlijk gewond en overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.

Het ongeval greep de buurt zwaar aan. “Er woont ook veel familie van de jongeman hier in de buurt”, zegt Saar Mertens, buurtbewoonster en een van de initiatiefneemsters van de petitie. “Het was een tragisch laagtepunt in deze verkeersonveilige straat. Er zijn frequent ongevallen door wagens die te snel rijden. Iets meer dan een jaar geleden belandde een wagen nog in de gevel van een woning. Je hoort geregeld piepende banden. Door de scherpe hoek van de Balansstraat met de De Braekeleerstraat is dit een zeer gevaarlijk punt.”

In de petitie vragen de bewoners om een analyse te maken van de verkeerssituatie van de straat en de buurt. Op basis daarvan moeten dan maatregelen worden genomen om de snelheid af te remmen, zoals verkeersdrempels en snelheidscontroles. Al honderd mensen zetten hun handtekening onder de papieren petitie en ruim tachtig onder de internetpetitie.

“De bewoners hier in de buurt zijn enthousiast dat er initiatief wordt genomen”, zegt Mertens. “Zo goed als iedereen kent het probleem. We liggen letterlijk wakker van de verkeersonveiligheid door het snel en roekeloos rijden. De Balansstraat ligt in een echte woonwijk met veel spelende kinderen, voetgangers en fietsers.”

Heraanleg

Ondertussen worden in de Balansstraat al snelheidsmetingen uitgevoerd. De analyse van de verkeersveiligheid in de wijk loopt momenteel. “Op basis hiervan bekijken we of er op korte termijn maatregelen mogelijk zijn om de snelheid van de wagens af te remmen”, zegt Antwerps districtsburgemeester Paul Cordy (N-VA). “Er zijn ook voorbereidingen bezig rond een heraanleg van de Balansstraat en omgeving. Uitvoering zal pas voor na 2018 zijn.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio