Lierse pakt punt in Leuven, maar heeft uitzicht op meer

Foto: Belga

Lierse pakt punt in Leuven, maar heeft uitzicht op meer

Print
Lierse is er niet in geslaagd zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in 1B winnend af te sluiten. De Pallieters kwamen op voorsprong, maar die werd vrij snel omgebogen in een achterstand. Lierse kwam toch terug en was uiteindelijk nog de betere ploeg in de tweede helft.

Eindstand : OH Leuven 2 - 2 Lierse

OH Leuven nam de beste start en kreeg al na twee minuten een fraaie kans. Mike Vanhamel ranselde de kopbal van Casagolda echter uit zijn doelvlak. De grote rechthoek van Vanhamel bleef ook nadien dichtbevolkt, maar Storm was te verrast om af te drukken.

De eerste tegenprik van Lierse was meteen de goede. Sabir Bougrine wurmde zich aan de rand van de zestienmeter in een vrije positie en krulde het leer haarfijn over Henkinet in de verste hoek.

OH Leuven reageerde alles behalve aangeslagen en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Een gevaarlijke kopbal van Schuermans werd afgeblokt, Casagolda trof dan weer met het hoofd de lat. Toch kwam OH Leuven nog verdiend langszij, toen Aguemon een voorzet in één tijd in doel kon werken. Met een afgeblokt schot van Gorius op de voet van Weuts trokken beide teams de rust in.

Een nieuwe koude douche volgde er kort na rusten. Een domme overtreding van Bourding is de prelude tot de 2-1. Aguemon legt de vrijschop af voor Julien Gorius, die probleemloos in doel schuift.

Coach Fred Vanderbiest besloot dat het tijd was om in te grijpen en gooide Othmane Boussaid in de strijd. Die zet loonde al snel, want nog voor het uur mocht de invaller juichen. Laurent speelde af op Boussaid die met een krul het leer in de verste hoek legde.

Met een punt leken de bezoekers niet tevreden, want Lierse was in het slot van de wedstrijd nog de betere ploeg. Helemaal in het slot werd het ei zo na nog 2-3. Een vrijschop viel op het hoofd van Binst, maar Henkinet tikte diens kopbal van onder de lat.

Lierse begon dus al bij al hoopgevend aan het seizoen. Volgt volgende week tegen Beerschot-Wilrijk de bevestiging?

Herbeleef hier de wedstrijd: 

MEER VOETBALNIEUWS