© Belga

Geen extra treinen naar Wallonië na concert U2 wegens “onvoldoende Waalse concertgangers”

In een reactie op de kritiek in Franstalige media dat organisator Live Nation en NMBS na het uitverkocht concert van U2 dinsdag in het Koning Boudewijnstadion in Brussel enkel extra treinen inzetten richting Vlaanderen, laat woordvoerster Nele Bigaré weten dat er onvoldoende potentieel aan reizigers is voor Waalse bestemmingen. In totaal zetten Live Nation en de NMBS dinsdag 5 speciale nachttreinen richting Genk, Lokeren, Mol, Oostende en Roeselare.

adm

“De bestemmingen voor extra treinen worden in samenspraak met de NMBS bepaald op basis van de ticketverkoopgegevens. 70 procent van de tickets voor dit concert werden in België verkocht, waarvan 75 procent in Vlaanderen en 25 procent in Wallonië.

De geografische spreiding van de ticketkopers uit Wallonië is dermate groot dat er veel mogelijke bestemmingen zijn. Deze hebben echter allen een te kleine capaciteit aan reizigers. Om een extra trein in te leggen moet er garantie zijn op voldoende reizigers. In Vlaanderen is dat potentieel er wel, in Wallonië niet”, aldus Nele Bigaré.

Verkeershinder

De Brusselse politie treft dinsdagavond verschillende maatregelen om verkeershinder rond het Koning Boudewijnstadion voor en na het concert van de Ierse rockgroep U2 te beperken.

Het concert is met 50.000 bezoekers volledig uitverkocht en in combinatie met de structurele avondfiles levert dat mogelijk problemen op de Brusselse ring ter hoogte van de Heizel, laat de politie Brussel Hoofdstad Elsene weten in een persbericht.

Om de verkeershinder tegen te gaan kunnen de uitritten 8 “Wemmel” en 2 “Strombeek-Bever” indien nodig afgesloten worden. In functie van de volkstoeloop voor of na het optreden kunnen de Houba de Strooperlaan, de Keizerin Charlottelaan en de Magnolialaan, eveneens tijdelijk afgesloten worden voor alle verkeer. De lanen in het park van Laken zijn niet toegankelijk voor het autoverkeer.

De politie vraagt de omgeving van het Heizelplateau zo veel mogelijk te vermijden met de auto en raadt de concertgangers aan het openbaar vervoer te gebruiken. De bussen van het openbaar vervoer worden in de mate van het mogelijke doorgelaten. De metro- en tramlijnen worden versterkt.

Het voorprogramma van het optreden van U2 start om 19 uur en het einde wordt verwacht tegen 23 uur. Het concert is volledig uitverkocht.

Meer info over de nachttreinen: www.belgianrail.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER