© bfm

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Nieuwe episode in drugsoorlog? Woning beschoten, auto uitgebrand

In Nederlands Putte is zaterdagochtend een woning beschoten. Enkele minuten later werd in Stabroek een brandende auto aangetroffen. Het doelwit van de schietpartij werd eerder al gezocht in Berendrecht.

sam reyntjens

Verschillende kogels doorboorden zaterdagochtend rond 4u de wagen van een bewoonster van de Zuster Will van Hooijdonkstraat in Nederlands Putte. Enkele kogels belandden ook in de regenpijp en de voordeur van de woning. “De dader of daders is of zijn gevlucht met een auto in de richting van het centrum van Putte”, zegt de Nederlandse politie. Nazicht door verschillende patrouilles leverde niets meer op.

Amper een kwartier na de schietpartij werd in Stabroek aan de oprit van de A12 richting Antwerpen een brandende auto opgemerkt. De Audi A1 met Duitse nummerplaat werd naar alle waarschijnlijkheid in brand gestoken. Het voertuig werd getakeld en zal op sporen onderzocht worden. “Er is nog geen verdachte opgepakt”, aldus Lentle Jespers van het parket Antwerpen.

“Niets met ex te maken”

Of het voertuig gebruikt werd door de schutter(s) in Putte zal verder onderzocht worden. De auto stond volgens de eerste informatie niet geseind als gestolen.

In de Nederlandse krant BN De Stem deed de bewoonster van het geviseerde pand afgelopen weekend haar verhaal. Zij wees met een beschuldigende vinger naar haar ex-man. De omgangsregeling rond hun zoontje zou de reden voor de schietpartij zijn. “De ex heeft vooralsnog niets met de feiten te maken”, zegt de Nederlandse politie.

Cocaïne

Het lijkt erop dat de schutters een boodschap wilden overbrengen aan Mario D.B., de nieuwe vriend van de bewoonster. D.B. werd twee maanden geleden ook al bezocht door onbekenden. Die namen toen het huis dat hij huurde in de Neerhoefstraat in Berendrecht onder vuur en staken de auto van zijn buren in brand.

Volgens onze informatie is D.B. actief in het drugsmilieu. Hij zou volgens een bron in het milieu gespecialiseerd zijn in het uithalen van ladingen cocaïne uit containers. D.B. zou in conflict liggen met Manuel D.K. Die Puttenaar werd in mei aangehouden in een onderzoek rond de invoer van 527 kilogram cocaïne via de haven van Antwerpen.

"Niets met drugsmilieu te maken"

De bewoonster van de woning in Putte benadrukt dat haar vriend Mario D.B. niets met het drugsmilieu te maken heeft. Ze wijst nadrukkelijk naar haar ex. “Hij bedreigt me al maanden in verband met een omgangsregeling voor onze zoon”, zegt ze maandag. “Dit heeft niets met drugs te maken, wij zijn geen havenarbeiders en zijn niet betrokken bij het drugsmilieu.”

Het onderzoek naar de uitgebrande auto die op de oprit van de A12 stond werd ondertussen overgenomen door de federale gerechtelijke politie in Antwerpen. Zij bekijken ook de link tussen de schietpartij in Putte en eerdere aan het drugsmilieu gerelateerde schietincidenten.

Vastgoed

Jobs in de regio