IN BEELD. Hysterie tijdens concerten Boef en Soufiane Eddyani

Sfinks mikt ieder jaar op een jonger publiek. "Maar kinderen van nauwelijks 8 jaar die zich vooraan massaal verdringen om een glimp op te vangen van hun idolen, dat hadden we niet verwacht", bekent organisator Patrick De Groote.
Print

Tijdens het optreden van Boef liep het al na enkele nummers mis. Jongeren werden in de overvolle tent tegen de hekken geduwd, mensen werden onwel en er werd hier en daar getrokken en geduwd. De Groote besloot dan, in overleg met de Nederlands-Algerijnse rapper, om er na een 20-tal minuten mee op te houden. Jammer voor fans en artiest, maar de enige juiste beslissing.

Bij het concert van Soufiane Eddyani, enkele uren later, waren de veiligheidsdiensten extra waakzaam. Ook de politie hield vooraan een oogje in het zeil. Zodra Eddyani verscheen, ging de tent opnieuw uit de bol en brulde het jonge volkje ieder nummer woord voor woord mee. Jammer dat de Antwerps-Marokkaanse rapper het na amper 15 minuten voor bekeken hield.

Boef en Eddyani zorgden samen voor 35 minuten hysterie, een historische doortocht en... teleurgestelde fans die graag meer hadden gezien en gehoord van hun helden.