Tien jaar Antwerp Pride belooft groots spektakel te worden

Tien jaar Antwerp Pride belooft groots spektakel te worden

Print

Van 9 tot 13 augustus wordt Antwerpen –inclusief het stadhuis en verschillende zebrapaden- opnieuw in regenboogkleuren gehuld. De tiende editie van Antwerp Pride belooft weer een groots spektakel te worden met tienduizenden bezoekers. Hieronder een greep uit het aanbod van wat er allemaal zoal te doen is.

Antwerp Pride geeft, net zoals de vorige jaren, de aftrap met een Midsummer Party op Draakplaats, zowat voor de deur van Het Roze Huis.

Tien jaar Antwerp Pride belooft groots spektakel te worden
Foto: WAS

Op vrijdag 11 augustus organiseren ze in Permeke een symposiummet als thema From strangers to allies met als roze draad “de vraag hoe we onze samenleving inclusiever kunnen maken, en niet alleen voor holebi’s en transgenders”. Onder andere onze hoogsteigen hoofdredacteur Kris Vanmarsenille maakt deel uit van het panel.

Een traditioneel hoogtepunt van Antwerp Pride is natuurlijk de parade, waarin op zaterdag 12 augustus meer organisaties dan ooit te voren zullen meestappen. De bonte optocht vertrekt op de Vlaamse Kaai en trekt via de Marnixplaats en de Scheldekaaien naar de Sint-Pietersvliet. Daar kan je naadloos aansluiten bij het Love United Festival op het Steenplein, waar op twee podia een resem dj’s het beste van zichzelf geeft.

Op zondag 13 augustus is het Closing Festival op de Grote Markt verplichte kost. De affiche zou elk zichzelf respecterend popfestival jaloers maken of wat dacht je van namen zoals Sarah Bettens, Belle Perez, Liliane Saint-Pierre en zowaar Army Of Lovers? Als kers op de taart komt er ook nog een verrassingsact. Wees er zeker op tijd bij want als de Grote Markt vol is, wordt hij afgesloten.

En ook nog

Ter gelegenheid van hun tiende verjaardag organiseren ze een retrospectieve tentoonstelling in het Felixarchief. Die kan je al vanaf 6 augustus –telkens van 10u tot 18u- gaan bekijken.

En dan is er nog het Antwerp Queer Arts Festival, dat ook al op 6 augustus van start gaat en o.a. in het MAS en Cartoons een mix van beeldende kunst, film en theater aanbiedt. Curator van dienst is Gregory Frateur (Dez Mona).

Tien jaar Antwerp Pride belooft groots spektakel te worden
Foto: WAS

Praktisch

Op een paar uitzonderingen na zijn alle activiteiten op Antwerp Pride gratis toegankelijk.

Antwerp Pride vindt –voornamelijk- plaats in de binnenstad, op ’t Eilandje en in Borgerhout.

Het is aangeraden om met de trein naar Antwerpen te komen, al is de auto natuurlijk ook een optie; vraag als je overnacht zeker even na bij het hotel of er –gratis- parkeerplaats is voorzien. Wie met het vliegtuig komt (Gazet van Antwerpen wordt tenslotte overal gelezen) krijgt zelfs 15% korting op zijn ticket. Hier vind je een overzicht van alle transportmogelijkheden.

Antwerpen is natuurlijk rijkelijk voorzien van hotels en B&B’s, maar de organisatie van Antwerp Pride heeft gemakshalve alvast een selectie gemaakt. En wie tussen twee feestjes in iets wil eten of gaan shoppen kan hier terecht voor een reeks tips.

Meer info op https://www.antwerppride.eu/

Tips om te Doen!