Pater Etienne Vanhamel (72) overleden

Foto: RR

Pater Etienne Vanhamel (72) overleden

Print
Mechelen -

In het UZA in Edegem is dinsdag pater Etienne Vanhamel op 72-jarige leeftijd overleden. Vanhamel was jarenlang priester in Mechelen en aalmoezenier van de Mechelse scouts en gidsen.

Pater Etienne Vanhamel was een bekend figuur in Mechelen. Hij zal bij heel veel Mechelaars bekend blijven als de laatste minderbroeder die meer dan dertig jaar in het Minderbroedersklooster in de Adegemstraat heeft verbleven. Tot het in 1999 werd gesloten en verbouwd tot hotel Patershof.

“In het klooster is Vanhamel ­lange tijd corrector geweest in een drukkerij die daar door de kloosterlingen werd uitgebaat. Ik herinner mij nog goed dat de broeders ons toenmalig tijdschrift Poppenspelberichten(van het toenmalige stadspoppenheater, red.) er nog van de persen lieten rollen”, zegt Fernand Verreth, voorzitter van de Vlaamse Oud-Scouts en Oud-Gidsen (Vosog).

Scouts en foorreizigers

Vanhamel is in Mechelen begonnen als broeder en werd op 7 ­december 1985 tot priester gewijd. Hij is jarenlang aalmoezenier geweest van de scoutsgroep Reinaerts, daarna districtaal­moezenier van het scoutsdistrict Mechelen en ten slotte aalmoezenier van de van Vosog-Mechelen. “Etienne is ook jaren aalmoezenier geweest van de foorreizigers van Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Een goed mens en harde werker is van ons heengegaan”, zegt Verreth.

De uitvaart vindt maandag 31 juli plaats om 10.30u in de ­Sint-Valentinuskerk in Heusden-Zolder (Limburg).

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio