KV Mechelen wordt nv: “Maar buitenlanders komen er niet in”

Foto: Dirk Vertommen

KV Mechelen wordt nv: “Maar buitenlanders komen er niet in”

Print
Mechelen -

Dat KV Mechelen groeit, is duidelijk. Dankzij het vernieuwde stadion zijn de inkomsten gestegen, mede daardoor kon de club flink investeren op de transfermarkt. Om nog stappen te zetten, schakelt de club over van een vzw (vereniging zonder winstoogmerk) op een nv (naamloze vennootschap).

“Begin augustus lichten we onze raad van bestuur in over de details, vanaf begin 2018 zouden we als een nv fungeren”, zegt voorzitter Johan Timmermans.

KV wil zijn stadion nog verder vernieuwen, de wens van het bestuur is om binnen een paar jaar een volledig nieuwe hoofdtribune te bouwen. Maar hulp van buitenaf is nodig. Er waren plannen om over te schakelen op een cvba (coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid) maar het wordt nu toch een nv. “Zo zal het nog iets makkelijker zijn om externe investeerders aan te trekken”, zegt Timmermans. “En via een nv is er ook meer controle op wie je erin laat.”

Mechelse roots

Chinese of Russische groepen moeten alvast niet aankloppen voor aandelen. “In de overeenkomsten die we gaan afsluiten, zal staan dat buitenlanders er niet inkomen. De mensen die nu klaar staan, zijn al vele jaren fan van KV en hebben zelfs Mechelse roots. Daar streven we naar. Aan onze geelrode kleuren of de verticale strepen zal ook nooit iemand kunnen raken.”

Op termijn kunnen de investeerders KV uiteraard sportief vooruithelpen. “Ook als de nieuwe hoofdtribune er zou staan, blijven die mensen aan boord. Dan kunnen zij hun financiële middelen ook in het sportieve steken, om de club verder op de kaart te zetten.”

MEER VOETBALNIEUWS