Lierse lijdt zijn vijfde oefennederlaag tegen NEC

Foto: Photo

Lierse lijdt zijn vijfde oefennederlaag tegen NEC

Print
Lierse leed gisteren op het eigen Lisp tegen de Nederlandse tweedeklasser NEC nu al zijn vijfde nederlaag in acht oefenwedstrijden. De Pallieters hebben anderhalve week voor de start van de competitie hoge nood aan een opkikker.

Nog voor zijn voorlaatste oefenpot gegen NEC kreeg Lierse slecht nieuws te verwerken, nadat rechterflankverdediger Jonas Vinck op training door de knie was gegaan. De revelatie van vorig seizoen liep een meniscusletsel op en moet rekening houden met een inactiviteit van zes tot acht weken.

Tussen de lijnen koos coach Fred Vanderbiest hoofdzakelijk voor jongens die zaterdag tegen Eupen aan de kant waren gebleven. Onder hen ook Karim Hafez, die in afwachting van een transfer nog steeds deel uitmaakt van de kern bij de Pallieters. Die keken overigens vrij vroeg tegen een achterstand aan, nadat een poging van Larsson eerst naast zoefde, maar een tweede prik van de Nederlanders wel giftig bleek. Een grondscherend schot van Grot verdween door de armen van Goris in doel. Lierse herstelde zich maar mondjesmate en kwam amper tot doelrijpe kansen. Joachim besloot wel een keer nipt naast en Laurent zag zijn poging afgeblokt worden. Niet toevallig kwam de gelijkmaker uit een geharrewar, dat de bal voor de voeten van Ludovic Buyssens bracht; Die besloot hard in het dak van het doel.

Lierse voerde aan de rust vier wissels door en werd vrij vroeg in die tweede periode alweer met een achterstand geconfronteerd. Sleegers smokkelde Groeneveld door de buitenspelval en die omspeelde Goris en legde makkelijk binnen. Nadien verwaterde de partij zienderogen en wist Lierse nog één keer voor gevaar te zorgen. Een schuiver van Weuts zoefde echter naast.

Anderhalve week voor de start van de competitie heeft Lierse dus dringend behoefte aan een positieve nood. Die kan nu enkel nog zaterdag volgen, wanneer de Pallieters Roda JC treffen op het eigen Lisp in hun jaarlijkse galamatch.

LIERSE: Goris, Poelmans, Frans (46’ Mazoulouxis), Buysens, Hafez (46’ El Ansri), Wils (46’ Weuts), Bougrine, Elgabas (46’ Allach), Laurent, Tahiri, Joachim.

NEC: Delle, Joppen, Buwalda (46’ Golla), Sturing, Heinloth (61’ Hoogveld), Bikel, Den Heijer (61’ Breinburg), Grot, Groeneveld, Sleegers, Larsson (61’ Kadioglu).

DOELPUNTEN: 19’ Grot 0-1, 39’ Buysens 1-1, 59’ Groeneveld 1-

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio