VIDEO. Mechelaar schrijft prachtig lied voor zijn overleden hond Cazan

Op 20 juli overleed Cazan, de 13-jarige Tervuurse herder van Harry Viaene (38) uit Muizen. Cazan was, als blindengeleidehond, de steun en toeverlaat van Harry. Als eerbetoon schreef hij een prachtig lied voor Cazan.

wabo

“Wij hebben bijna 12 jaar lang samengewerkt. Het was mijn eerste blindengeleidehond. Het klikte meteen met hem. Hij begeleidde mij al die jaren van Muizen naar Brussel, waar ik bij de VRT als radioarchivaris werk”, vertelt Harry.

Het lied dat Harry voor Cazan schreef kwam er heel spontaan. “Ik was hier alleen in huis en om mijn verdriet te kunnen verwerken begon ik wat piano te spelen. Sommige mensen maken als herinnering foto’s of een tekening van hun hond. Daar heb ik uiteraard niet veel aan, vandaar dat ik een lied gemaakt heb. Ik heb de beelden in klank omgezet. Ik deelde het op mijn facebookpagina en plots waren er heel veel reacties.”

Twee jaar geleden begon Harry met een procedure om een nieuwe blindengeleidehond te krijgen. Uiteindelijk vielen de puzzelstukjes allemaal mooi samen. De Zwitserse herder Oreo, is de nieuwe hond van Harry.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio