© Mia Uydens

1 / 2

De Caraïben in Hoogstraten: alles wat u moet weten over de Antilliaanse Feesten

De eerste editie van de Antilliaanse Feesten in Hoogstraten dateert alweer van 1983 en trok vorig jaar 38.000 bezoekers, waarmee het zijn status als “het grootste Caraïbische festival ter wereld” opnieuw bevestigde. En ook deze zomer krijgen de bezoekers weer een zwoele mix van merengue, soca, bachata, zouk, salsa, dancehall, ska en reggaeton geserveerd. Hieronder lees je wat er op 11 en 12 augustus zoal te doen is – en dat is heel wat.

Mischa Bludts

Op het podium

Vrijdag 11 augustus

De bekendste naam op deze eerste dag van de Antilliaanse feesten is ongetwijfeld dancehall-veteraan Shaggy, bekend van hits zoals ‘It Wasn’t Me’, ‘Boombastic’ en ‘Oh Carolina’.

Verder mag je zeker ook uitkijken naar het concert van Wilfrido Vargas, een bandleider uit de Dominicaanse Republiek die zowat eigenhandig merengue op de internationale kaart zette.

Andere aanraders zijn Doble R (salsa uit Curaçao), Rootsriders (bekend van hun eerbetoon aan Bob Marley), Farmer Nappy (soca uit Trinidad) en Young Cosje (Surinaamse kaseko).

Zaterdag 12 augustus

Ook op dag 2 staat een klepper van formaat op de affiche: Kassav’ uit Guadaloupe komt alweer voor de negende keer naar Hoogstraten en is daarmee dus bijna aan een jubileum toe. Je kent hen ongetwijfeld van bijzonder dansbare zouknummers zoals ‘Wép Wép’, ‘Ou Lé’ en ‘Sye Bwa’.

En ook niet te missen: Julio Ernesto Estrada (Fruko voor de vrienden), zo’n beetje de godfather van de Colombiaanse salsa, Michel El Buenon (nog meer salsa, maar uit de Dominicaanse Republiek) en J Alvarez (reggaeton uit Puerto Rico),

In het totaal staan er dit jaar maar liefst 34 artiesten op de drie podia van de Antilliaanse Feesten.

Hier vind je een overzicht van het volledige programma.

Praktisch

Ze omschrijven zichzelf als een “nachtfestival” en openen dan ook pas om 19u hun deuren (de eerste groep begint telkens om 19.30u). Dan wil natuurlijk ook zeggen dat je voor de kindjes best een babysit regelt.

Een dagticket kost € 50 in voorverkoop, € 60 aan de kassa. Voor een weekendticket tel je respectievelijk € 80 en € 90 neer. Ben je geboren na 11 augustus 1999? Dan betaal je aan de kassa maar € 25 voor een dagticket. Drank- en eetbonnetjes zijn trouwens ook goedkoper als je ze op voorhand online besteld.

De Antilliaanse Feesten vinden plaats in de Blauwbossen in Hoogstraten. Het festival isvlot bereikbaar, zowel met de auto (parkeren is bovendien gratis) als met het openbaar vervoer. Vanuit het centrum van Hoogstraten zijn er pendelbussen voorzien.

Op het terrein is er ook een camping met alle nodige voorzieningen. De tarieven hangen af van de dag van aankomst. Je kan er, als je gesteld bent op iets meer luxe en privacy, ook opteren voor een Festihut.

Wie na al dat feestgedruis liever in een echt bed slaapt kan in de (ruime) omgeving een keuze maken uit verschillende hotels.

© Mia Uydens