An Nelissen neemt afscheid van haar publiek en geeft hen een ticket naar het geluk

An Nelissen neemt afscheid: “Als je met An Nelissen niet kunt lachen, ben je een droogstoppel”

Print

An Nelissen vermaakt haar publiek met herkenbare situaties. Foto: Mia Uydens

Turnhout -

An Nelissen houdt van Turnhout en dat is wederzijds. Vele honderden toeschouwers zetten hun stoel op het groenplein voor de Warande, ook al was de lucht grijs en de temperatuur een zomer onwaardig, alleen maar om An Nelissen – misschien voor het laatst – te zien. De comédienne nam hen mee op haar zoektocht naar geluk.

Wat hebben we gisteren geleerd? Dat de buienradar onbetrouwbaar is. De hele middag gaf die buienradar aan dat er geen neerslag meer zou zijn tijdens de avond. Daarom bouwden de technici het Verklapt-podium buiten op. Maar een halfuur voor An Nelissen dat podium zou betreden, veranderde de buienradar van gedachte en voorspelde deze toch enkele regenbuien. “We doen alsof het niet regent”, moedigde de actrice haar publiek aan toen de eerste druppels vielen. Wat later zag ze haar publiek, dat de paraplu’s had geopend, niet meer zitten.

Maar toch. Gelukkig was het optreden van An Nelissen buiten, met het kasteel van de Hertogen van Brabant als prachtig decor. Want de vele honderden toeschouwers zouden nooit allemaal een plaats gevonden hebben in de fuifzaal Futur, waar de jongste aflevering van Verklapt bij slecht weer zou hebben plaatsgevonden.

An Nelissen neemt afscheid: “Als je met An Nelissen niet kunt lachen, ben je een droogstoppel”
Foto: Mia Uydens

Uit Lille

Wat hebben we gisteren nog geleerd? Dat de gemiddelde toeschouwer van Verklapt uit Lille komt. Of toch zeker de gemiddelde toeschouwer die wij eruit pikte voor een praatje over de voorstelling. De 21-jarige Niels Willems, die op een van de eerste rijen zat, komt uit de Lilse deelgemeente Wechelderzande. Het was zijn eerste Verklapt, maar de humor van An Nelissen kent hij wel. “Ik zie haar graag bezig op de televisie. Nu ze eens in de buurt is, ben ik afgekomen.” Niels is geen krantenlezer, maar zijn grootvader wel. Dus knipte hij de bon voor een stoeltje uit diens krant. “Ik weet zeker dat ik me ga amuseren, want An Nelissen heeft een heel herkenbare humor.”

Ook Suzanne Geerts is uit Lille. Ze is een trouwe volger van Verklapt. Samen met Nancy Ruts uit Turnhout volgt ze zo veel mogelijk avonden. “We hebben al eens in de krant gestaan bij de eerste Verklapt. Die met Nigel Williams in Turnhout”, vertelt Suzanne. “Toen was er zo’n driehonderd man, nu misschien wel duizend. We hebben het publiek aflevering na aflevering zien groeien.”

An Nelissen neemt afscheid: “Als je met An Nelissen niet kunt lachen, ben je een droogstoppel”
Foto: Mia Uydens

Suzanne en Nancy kunnen vergelijken. Ze hebben An Nelissen overigens al eens eerder aan het werk gezien tijdens een voorstelling van Verklapt. “Als je met An niet kunt lachen, ben je een droogstoppel”, zegt Suzanne.

Aan de toog klagen enkele mensen dat je met de bon uit de krant geen twee, maar slechts één consumptie meer krijgt, ook al zijn de glazen dubbel zo groot. “Dat de voorstelling gratis is, was onze eerste motivatie om te komen”, lacht Suzanne. “We zoeken amusement dat geen geld kost.” Nancy is het daarmee helemaal eens. “Gratis uitjes maken ons gelukkig.” An Nelissens zoektocht naar geluk heeft zijn doel bereikt.