Alles wat u moet weten over het BK Zwemmen in Wezenberg

Foto: Patrick De Roo

Alles wat u moet weten over het BK Zwemmen in Wezenberg

Print
Antwerpen 2018 -

Komend weekend vindt het Belgisch Kampioenschap Zwemmen (per categorie) plaats in Olympisch zwemcentrum Wezenberg. Voor wie wil komen supporteren zetten we hier nog eens alles op een rijtje.

Het zwemseizoen wordt traditioneel afgesloten door het Belgisch Kampioenschap per categorie, dit jaar opnieuw georganiseerd door zwemclub BRABO in Antwerpen. De Belgische zwemmers strijden per leeftijdscategorie om de titel, zowel bij de dames als bij de heren. De toppers zullen het beste van zichzelf geven in de vlinder-, rug-, school- en vrije slag.

Wie de snelste tijden neerzet in de reeksen, behaalt de titel. Er zijn dus geen finales en dat betekent dat de zwemmers er vanaf de eerste reeks voluit voor gaan. Elke dag sluit af met een reeks aflossingen, hetzij 4 x 100 vrij, 4 x 100 wissel of 4 x 100 mixed.

Zwemtoppers

Karen Cop, Anke Geeroms, Lotte Goris, Jade Smits, Sara Vanleynseele, Niels Callewaert, Sébastien De Meulemeester, Dries Vangoetsenhoven, Lorenz Weiremans en de BRABO top-aflossingsploegen nemen deel voor zwemclub BRABO.

Van de provincie Antwerpen komen ook Yne Dom en Charissa Jochems als kanshebber op een titel. Ook nationaal bekende namen zoals Jasper Aerents, Valentine Dumont, Camille Bouden, Fanny Lecluyse, Lander Hendrickx, Nils Van Audekerke, Juliette Dumont en Alexandre Marcourt nemen deel. Vooral Valentine Dumont scoorde recent met Belgische Records op 200 vrije slag en 200 vlinderslag.

Praktisch

Wanneer?

- Vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juli

- De opwarming begint om 7.30 uur en het publiek is vanaf dan welkom. De wedstrijden starten om 9 uur

- De wedstrijden vinden plaats van 9 tot 12 uur en van 14.30 tot 18 uur

Waar?

Olympisch zwemcentrum Wezenberg, Desguinlei 17-19, 2018 Antwerpen

Tickets?

Tickets zijn te koop aan de kassa:

1 dag: 12 euro / enkel voor- of namiddag: 7 euro

2 dagen: 20 euro

3 dagen: 28 euro

Het Olympisch zwemcentrum Wezenberg is van vrijdag tot zondag niet toegankelijk voor recreatieve zwemmers. De Antwerpse zwemliefhebbers kunnen terecht in de andere stedelijke zwembaden.

DOEN!