Mechels Na-Tour Criterium pakt uit met enkele Tourvedetten

Fabio Aru Foto: Photo News

Mechels Na-Tour Criterium pakt uit met enkele Tourvedetten

Print
Mechelen -

Wielerfans kunnen zich aanstaande zaterdag op het jaarlijkse Maneblusser Na-Tour Criterium in Mechelen weer verlekkeren aan de komst van enkele renners die het mooie weer maakten in de afgelopen Ronde van Frankrijk. De grootste naam wordt allicht de Italiaan Fabio Aru.

De voorbije jaren kon het Na-Tour Criterium in Mechelen telkens uitpakken met een mooi deelnemersveld. De voorbije edities werden gewonnen door viervoudig Tourwinnaar Chris Froome en de Duitse hardrijder John Degenkolb.

Geen Tourwinnaar aan de start dit jaar, maar wel een renner die in de afgelopen editie enkele dagen in geel rondreed: de Italiaan Fabio Aru. Andere namen om naar uit te kijken die hun komst bevestigd hebben zijn: de Italiaanse spurtbom Sonny Colbrelli en de Belgen Frederik Backaert en Guillaume Van Keirsbulck, die in de Tour vele uren in de aanval reden. Andere bekende namen die aan de start zullen verschijnen zijn Toon Aerts, de broers Laurens en Diether Sweeck, Roy Jans, en Laurens De Vreese.

Maar daar blijft het allicht niet bij. De organisatie is nog in onderhandeling met onder meer John Degenkolb, Arnaud Démare, Geraint Thomas en Daniel Martin. Van dat rijtje zouden er twee renners naar Mechelen moeten afzakken.

Nieuwigheid

De organisatie maakte voorts ook nog een aardige nieuwigheid bekend. Tussen 16 en 17u wordt het parcours opengezet en kan iedereen er op komen fietsen. Per gereden rondje krijgen de sportievelingen een tombolalotje, die gaan in een pot en de winnaar krijgt een gesigneerd shirt van 1 van de grote namen en 2 tickets voor het vipcafé.

Mechels Na-Tour Criterium pakt uit met enkele Tourvedetten
het parcours
MEEST RECENT