© EPA

© AP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Schoonzoon Trump verdedigt zich voor Senaat: “Ik werkte niet samen met Rusland”

Jared Kushner, de schoonzoon en senior adviser van Amerikaans president Donald Trump, verscheen maandag voor de Inlichtingencommissie van de Amerikaanse Senaat. Tijdens een uitzonderlijk statement zei hij dat "al zijn handelingen gepast waren" tijdens de verkiezingscampagne.

maj

"Ik werkte niet samen met Rusland", zei Kushner. "En ik heb geen weet van anderen die dat wel deden." Die uitspraken zijn in dezelfde lijn als de geschreven statement die hij eerder uitbracht. In die geschreven verklaring stond dat hij "niet [had] samengespannen" met een buitenlands regime. "Ik heb er ook geen weet van dat iemand anders binnen het campagneteam dat deed." En evenmin heeft Kushner naar eigen zeggen "vertrouwd op Russische fondsen om mijn bedrijfsactiviteiten te financieren".

Jared Kushner, echtgenoot van Ivanka Trump, getuigde achter gesloten deuren voor de Inlichtingencommissie van de Amerikaanse Senaat over de inmenging van Rusland tijdens de presidentsverkiezingen.

Het onderzoek naar de vermeende banden tussen Rusland en het campagneteam van Donald Trump komt steeds dichter bij de president zelf. Woensdag is het de beurt aan Trumps zoon, Donald Jr., en Trumps eerste campagnemanager Paul Manafort.

© REUTERS

Vragen

Volgens Amerikaanse media zal Kushner zijn volledige medewerking verlenen en alle vragen van de commissieleden beantwoorden. Die zijn wellicht vooral benieuwd naar de beruchte vergadering die Kushner in juni vorig jaar samen met Trumps zoon en Manafort bijwoonde in de Trump Tower in New York, op uitnodiging van de Russische advocate Natalia Veselnitskaja. Trump Jr. was verteld dat zij connecties had in het Kremlin, en dat ze informatie had die Hillary Clinton in diskrediet kon brengen.

Kushner beschreef die vergadering eerder al als "tijdverlies". "Ik heb tijdens de vergadering zelfs een email gestuurd naar een assistent, na een tiental minuten, om hem te vragen mij te bellen op mijn mobiele telefoon. Ik zocht een reden om de vergadering te verlaten", klinkt het in de geschreven verklaring.

President Trump zelf stuurde zondagavond alvast zijn mening over de hoorzitting de wereld in:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.