© PATRICK HATTORI

Stopgezette Antwerpse jeugdkampen: negatieve testresultaten van drinkwater, over Ourthe nog niets bekend

De resultaten van een wateranalyse aan het vorige week stopgezette KSA-kamp in Tenneville in de provincie Luxemburg, zijn die van een analyse van het drinkwater en niet van het water van de nabije Ourthe. Dat preciseert het kabinet van de Luxemburgse gouverneur. Dat de analyse geen problemen aan het licht bracht, zegt dus nog niets over de toestand van het water in de Ourthe en haar zijrivieren.

Verschillende jeugdbewegingskampen in de regio moesten al worden stopgezet omdat jongeren er misselijk waren geworden. Zo moest de KSA van Westmalle woensdag haar kampeerplaats in Tenneville verlaten door ziekte. De Jonggidsen van Scouts 9 en 10 Sint-Lievens Sint-Andries uit Antwerpen werden dan weer ziek op kamp in Ottré, vlak bij Vielsalm. Zondag zetten ze hun kamp stop nadat ze ziek waren geworden na een zwembeurt in een zijrivier van de Ourthe.

Het kabinet van de gouverneur verklaart maandag dat er twee analyses uitgevoerd zijn: een van het drinkwater - door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) - en een van het water in de Ourthe - door het Waalse Gewest. De resultaten van die laatste analyse zijn nog niet bekend.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio