© BELGA_HANDOUT

Goud voor Bart Swings op de 20 kilometer afvallingskoers levert België tiende medaille op op Wereldspelen

Bart Swings heeft maandag op de Wereldspelen in Wroclaw voor de tiende Belgische medaille gezorgd. De 26-jarige Leuvenaar ging in de 20 kilometer afvallingskoers met het goud aan de haal. Eerder veroverde Swings ook al de zilveren medaille op de 1.000 meter.

België behaalde in Wroclaw, buiten de twee medailles van Swings, nog acht podiumplaatsen. Sandrine Tas verzamelde al vijf medailles op deze Wereldspelen. Maandag eindigde ze als tweede op de 20 kilometer afvallingskoers, en eerder pakte ze goud op de 1.000 meter, zilver op de 15 en 10 kilometer afvalling en brons op de 300 meter tijdrit.

De overige drie medailles gingen naar muurklimster Anak Verhoeven in de leadcompetitie (goud), het 4x25m estafetteteam popdragen (goud) en het vrouwelijk petanqueteam (zilver).

“Blij met de kleur van mijn medaille”

Het regende licht en de meteo meldde 50 procent kans op regen voor het komende uur. Dan zijn regenbanden aangeraden. “Ik heb voor een mix gekozen. Dat is een goede keuze gebleken. De weg werd niet echt nat, maar het druppelde de hele race. Ik ben blij met het kleurtje van de medaille.”

MEER OVER