© Jan Van der Perre

Organisatie Tomorrowland maakt zich op voor tweede feestweekend

De organisatie van Tomorrowland blikt maandag tevreden terug op het eerste van twee festivalweekends in De Schorre in Boom. Er waren enkele incidenten met mensen die wilden binnenglippen zonder ticket en één persoon mét een ticket die een toegangsweigering had ontvangen, probeerde toch binnen te geraken, maar voorts verliep alles vlot.

Op medisch vlak moest één bezoeker gereanimeerd worden nadat hij onwel was geworden. De regenval tijdens het weekend en maandag veroorzaakte geen problemen met het oog op de tweede helft van het festival.

Camping Dreamville liep door het slechte weer maandag slechts met mondjesmaat leeg, na een volgens de organisatie erg geslaagd festivalweekend. “We geven de mensen de tijd om op te kramen, daarna beginnen we weer alles in gereedheid te brengen voor het tweede weekend en eerst al voor een buurtfeest woensdagavond”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen. “Het festivalterrein heeft niet te veel te lijden onder de regen, alles droogt telkens snel uit na een bui en we hadden ook voldoende boomschors voorzien. Op de camping verwachten we evenmin grote problemen.”

Ook De Lijn heeft het over een incidentloos en vlot verlopen festivalweekend. De federale politie, die voor het eerst de veiligheid en openbare orde van Tomorrowland coördineerde, geeft pas dinsdag cijfers vrij over haar interventies.